Društvo

Sotirovski: Možda je ovo trenutak da se razmisli o tome da Niš dobije bolnicu

Nama razloga za strah kod građana kada se radi o broju pacijenata koji se u niškom Kliničkom centru leče od kovida 19, jer je KC tercijarna zdravstvena ustanova  u kojoj se nalaze pacijenti iz cele jugoistočne Srbije i da je ovo, možda, pravi trenutak da se razmišlja o tome da Niš dobije bolnicu koja bi u mnogome olakšala rad Kliničkog centra, kazala je Dragana Sotirovski načelnica Nišavskog  upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.

 

 

“Klinički centar Niš je tercijarna zdravstvena ustanova u koju dolaze pacijenti iz svih delova jugoistočne Srbije i sa severa Kosova i Metohije. Vi sada u Kliničkom centru Niš imate pacijente iz Vranja, Leskovca, Negotina, Zajačara i naravno iz Niša. Istovremeno je ovo jedan od najboljih pokazatelja da je Nišu potrebna bolnica. Kada bi Niš imao bolnicu kao sekundarnu zdravstvenu ustanovu onda bi Klinički centar bio rasterećeniji. Možda bi u narednom periodu trebalo da se razmišlja u tom pravcu, a to negde i struka preporučuje. Situacija nas navodi na to. Da li će svi koji odlučuju o tome da se slože po ovom pitanju ostaje da se vidi, a  konačnu odluku doneće Ministarstvo zdravlja”, kazala je Sotirovski.

Ona je dodala da se u Nišavskom upravnom okrugu i Nišu prati situacija i odluke republičkog Kriznog štaba kada je u pitanju epidemiološka situacija.

“Lokalne samouprave postupiće onako kako republički Štab bude naložio”, dodala je Sotirovski naglašavajući da će biti preduzete sve mere koje budu predložene. Najvažnije je da ljudi ne treba da se plaše, ali moraju da shvate šta je njihova obaveza, a to je da nose maske da bi zaštitili sebe i druge. Nama je dodatni problem naš južnjački temperament, jer smo navikli da budemo srdačni prema svima, da se grlimo i ljubimo, ali je najvažnije da slušamo struku. Komentari da Klinički centar Niš loše funkcioniše, da ima nesuglasica, jednostavno ne stoje. Klinički centar neprestano pruža zdravstvene usluge nije ni jednog trentka stao i sve funkcioniše kao da se ništa ne dešava, a dešava nam se to da je virus i dalje prisutan”, zaključila je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com