Društvo

Sotirovski: Kvantaška, Auto – pijaca i buvljak biće na jednom mestu na novoj lokaciji

Nova lokacija za Kvantašku pijacu, gde će se jednog dana, na jednom mestu naći i Auto-pijaca i budući buvljak biće iza Kapedoma na nekadašnjem prostoru starog korita reke, izjavila je danas gradonačelnica koja objašnjava da će svako ko dolazi da kupi ili proda robu moći da uradi iz svih pravaca jer se autoput nalazi na pet minuta odatle.

„Krenuli smo sa pripremom dokumentacije za Kvantaš. Kroz našu Skupštinu je prošla odluka i imamo novu lokaciju za Kvantašku pijacu, gde ćemo jednog dana imati na jednom mestu i Kvantašku pijacu, i Auto-pijacu i budući buvljak. Svako ko dolazi da kupi ili proda robu moći će lako jer mu je autoput na pet minuta” kazala je.

Što se tiče rigoroznije kontorle vanpijačne kontrole, gradonačelnica ističe da to jeste višegodišnji problem za koji se dugo tražilo rešenje, ali ne na sistematski način.

“Ta vanpijačna prodaja je izuzetno česta, naročito noću od 12 do 5 sati ujutru, kada sve naše pijace otvaraju svoje kapije. Grad nije protiv toga da proizvođač prodaje svoju robu, samo da radi na prosotru koji je predviđen za to. U ovom trenutku je to Kvantaš i mi smo se olako odrekli tog Kvantaša kod Elektronske industrije”.

Ona objašnjava da je taj prostor namenjen našim sugrađanima koji žele da kupe robu na veliko.

“Sada se lakše može doći preko autoputa, kružnom turom za 20 dinara do pijace, ako ne želi da ide kroz Grad. Sve to u cilju sređivanja i ukidanja vanpijačne prodaje. Ogromni su gubici za našu “Tržnicu” koja je na gubitku tri miliona na mesečnom nivou zbog vanpijačne prodaje. Istovremeno su prodavci koji su ostali na Kvantašu vrlo nezadovoljni. Sami prodavci se žale da je roba u vanpijačnoj prodaji dosta skuplja”, priča Sotirovski.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Da se ja pitam kao prodavac ništa ne bih doneo na pijacu da prodam nego bi dolazili kod mene kući.

  2. Zašto laže. Putarina od izlaza za Matevac do KP Doma je 50 dinara a ne 20. A ko će da ide tamo na buvljak i da plaća ove cene prevoza. Moše komotno da ga preseli i u Sokoi Banju.

  3. Dali će dotična gospodja doći na tu pijacu.? Auto pijaca zajedno sa voćem i povrćem, sa goveda i volovi,sa polovnim stvarima, teško će to zaživeti. Bolje bi bilo da se pozabavi sredjivanjem grada počevši od vrežinskog groblja, trebala je doći na zadušnjicu da vidi kako to izgleda u 21 veku. Hodanje po blatu,kolona vozila u jednom smeru jer je drugi zatvorila policija. Sramota za gospodju gradonačelnicu.!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com