Društvo

Sotirovski: Konkurs za direktore niških javnih preduzeća će uskoro biti raspisan

Komisija uveliko priprema dokumentaciju za raspisivanje konkursa u ustanovama i preduzećima, kad dokumentacija bude spremna, ući ćemo u tu proceduru za odabir direktora, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

“Načelnici su sada u v.d. statusu, za sada ne razmišljamo o tome dok ne budemo sigruni da su ovi ljudi dok su na ovim pozicijama spremni da sutradan budu načelnici, ali i da li će biti jos zaintresovanih koji će se prijaviti kao i radinci gradskih uprava”, ističe Sotirovski.

Podsetimo, Mandati direktora niške Toplane, Objedinjene naplate, Direkcije za izgradnju, Parking servisa, Tržnice, Gradske stambene agencije i Zavoda za urbanizam koji su izabrani 2017. godine istekli su juče, međutim konkurs za izbor novih direktora nije raspisan, pa je predloženo imenovanje vršioca dužnosti direktora u tim preduzećima. Predloženo je da ostanu koji su i do sada bili v.d. direktori su u svim preduzećima, sem u u Direkciji za izgradnju, gde će gorepomenutu funkciju najverovatnije vršiti izvšni direktor Zoran Prokić umesto Nebojše Lovića.

Na čelu JKP „Parking servis“ ostaje Dejan Dimitrijević,  kao i u JKP „Tržnica „gde je predlog za vršioca dužnosti dosadašnji direktor Goran Đorđević. U Gradskoj stambenoj agenciji, za vršioca dužnosti je predložen Vladan Stojanović, dok će u Zavodu za urbanizam tu funkciju obavljati Miroljub Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com