DruštvoPolitika

Sotirovski: Kancelarije gradskih uprava u Nišu prazne svakodnevno, a kafići preko puta puni

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da, ukoliko 26. maja, građani zateknu prazne kancelarije u gradskim upravama u Nišu, to neće biti “nikakav reper” da su zaposleni organizovano otišli na miting Srpske napredne stranke (SNS), jer su, kako je kazala, kancelarije prazne i drugim danima.

Odgovarajući na pitanje novinara šta će biti sa građanima koji na dan kada se u Beogradu organizuje miting odu do gradskih uprava zbog nekih svojih obaveza, a zateknu prazne kancelarije, Sotirovski je kazala da bi i danas zatekli mnogo praznih kancelarija.

“Kada bi ovog trenutka krenuli do Gradske uprave, a sada je 12.30 sati, šta mislite koliko bi smo zatekli praznih kancelarija? Mnogo. Ne samo da se zaposleni ne vrate sa pauze, nego se neko i ne pojavljuje na posao, a kafići preko puta Skupštine grada su i te kako puni”, rekla je Sotirovski na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj kući.

Sotirovski je izjavila da je u protekle dve i po godine četiri puta “na prepad” obišla gradsku upravu, i da je sva četiri puta zatekla prazne kancelarije, ali i kancelarije pune dima.

“Zloupotrebe po pitanju radnog vremena u javnom sektoru ima, ali kada krenute da vršite represiju, na žalost svako se u tom trenutku poziva na mobing, na demokratiju i ljudska prava i tako dalje”, rekla je Sotirovski.

Ona je kazala da je načelnik jedne gradske uprave pokušao da uvede svoje zaposlene u red, da rade od 7.30 do 15.30 sati, i da podnesu izveštaj šta rade tokom meseca, nakon čega su ga zaposleni prijavili za mobing.

Sotirovski je kazala da je više zaposlenih u gradskim upravama do sada prijavilo svoje načelnike i šefove gradskoj zaštitnici građana, jer su ih terali da dolaze na posao.

“Imamo i ljude koji u vreme poljoprivrednih radova uzmu bolovanje i nisu tu po dva, tri, četiri meseca, a uz to od sindikata traže solidarnu pomoć za vreme kad su na bolovanju. Dešava se da neko ode na lažno bolovanje i dobije novac iz gradskog budžeta po dva osnova i zato što je otišao na bolovanje duže od 30 dana i zato što boluje od težih bolesti”, rekla je Sotirovski.

Ona je istakla da je Gradska uprava u nadležnosti šest načelnika i šest njihovih zamenika, kako bi lakše mogli da kontrolišu 750 zaposlenih.

“Ne samo da bi ih kontrolisali da li samo dolaze ili ne dolaze, već šta rade. Još smo daleko od onoga što može da se uradi”, izjavila je Sotirovski.

Na pitanje novinara ko je odgovaran za takvo stanje u gradskim upravama, Sotirovski je odgovorila – “pa ja”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. U Gradskim upravama rade “deca” od svojih 50-ak godina ,na žalost – bez dana škole /svaka čast onima koji znaju svoj posao/ i glupo je i očekivati nekakav “rad i rezultate rada” od njih. A i nije dobro terati ih da rade – to je neverovatan mobing , jer ne znaju da ne znaju !
    Trpaj to u aVtobuse i pravac BGD a i da im date i suvu ‘ranu za ceo vikend i narednih 7 dana… “kad je bal – nek je uz hranu” plaćeno odsustvo. A ako imaju “zaradjeno” – neka odsede ali bez mobinga već da ih lepo zamolite. Tâ , zaslužili su valjda svojim radom … po kafićima !

  2. Gradonačelnice, upotrebi zakonska sredstva i nateraj te zapošljene parazite da dolaze na posao, da rade nešto kada već primaju državnu platu, da poštuju radno vreme! Postoji zakon, ali se ne sprovodi, niko neće da ga koristi! Sramota je što paraziti na državni kazan ne znaju da uključe računar, kao npr, u katastru u Nišu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com