EkonomijaSport

Sotirovski: Još 200 miliona dinara opredeljenih za sport

50 milona za sportsku infrastrukturu

Gradonačelnica Dragana Sotirovski na današnjoj konferenciji za medije izjavila je da je od predsednika Srbije Aleksandara Vučića zatražila dodatnu finansijsku pomoć iz budžetske rezerve, s obzirom na to da je prošlogodišnji budžet od 400 miliona dinara predviđenih za sport bio prepolovljen, kako kaže, zbog teške finansijske situacije.

“Predsednik je ministru finansija “dao zeleno svetlo” da Nišu može da uplati još 200 miliona dodatnih sredstava iz budžetske rezerve. Danas je to usvojeno u Vladi, a ja se nadam da ćemo do kraja dana imati tih 200 miliona dinara”, kazala je gradonačelnica.

Sotirovski podseća da iz budžeta Grada ostaju 200 miliona dinara predviđenih za sport o kojima će komisija raspravljati već naredneg meseca i dodeliti klubovima, a ovih državnih će podeliti već tokom sutrašnjeg dana klubovima koji imaju takmičaraske rezultate, a to je oko 70 klubova iz našeg Grada.

Ona je uputila apel da se klubovi ujedine pre svega jer Niš nije toliko veliki grad da bi imao nekoliko klubova u istom sportu, kako bi narednih godina mogli da jačaju klubove, ali rukovodstvu klubova da moraju pravdati budžetska sredstva.

“Apelujemo na klubove da plaćaju zakup, a mi ćemo im i naredne godine pomoći na sve načine da ostanu u ligama i proslavljaju Niš u svim rangovima takmičenja. Na proleće je planirana kupovina 2 mini autobusa od 21 sedišta kako bi klubovi mogli da prevoze svoje članove i da im na taj način olakšamo, kazala je Gradonačelnica.

Podsetimo, nedavno su igrači, rukovodsto i članovi stručnog štaba Vaterpolo kluba Nais protestovali ispred Gradske kuće u Nišu zbog najavljenog smanjenja budžetskih sredstava za sportske klubove.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. I te pare ima da odu u FK Radnički i nikom drugom!. A oni će da ih pojedu i popiju u kafanu!. To je razvoj sporta u Nišu!

  2. Moji komentari ne dobijaju prostor. Nisu afirmativni.
    Dobila je gospođa ćušku, iniciranu iz Olimpijskog komiteta, po žalbama spirtista i sportskih stručnjaka Niša.
    Naređeno joj je!
    A ćutala je kao zalivene.
    Danas se uvlači glavnome, pokušava ispeglati svoje frustracije i nedoraslost poslu koji joj dadoše.
    Spašavanje gluteusa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com