Društvo

Sotirovski: Izgradnja parka kod “Delte” u toku, fontana na kružnom toku u najavi

Gradonačelnica Dragana Sotirovski obišla je danas radove na prostoru izmedju Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića na kome su juče počeli prvi pripremni radovi za izgradnju novog parka.

Radove su obišli Dragana Sotirovski i Nenad Stanković, gradski većnik.

“Paralelno sa izgradnjom parka iza samog tržnog centra “Delta planet” počinje izgradnja parka i u prednjem delu, mislim da će to biti jedna lepa zelena oaza”, izjavila je gradonačelnica.

Prema njenim rečima, izgradnja ovog parka je i najava za buduće rekonstrukcije ostalih parkova u Gradu, posebno parka “Čair” čija se rekonstrukcija očekuje naredne godine.

“Sredstva ćemo opredeliti za obnavljanje staze i oživljavanje zelenila u “Čairu“. Na parku kod “Delte” se očekuje sadnja trave i cveća, svega ono što ovom delu Grada nedostaje. Nadam se da će se sugrađanima koji žive u ovom delu grada idejno rešenje i da izgled parka dopasti”, kaže Sotirovski.

Dodaje da će park biti opremnljen svim potrebnim stvarima, mobilijarom i česmom, a narednih se očekuje izgradnja fontane na kružnom toku kod samog parka.

Kao jednu od ideja, navela je Sotirovska, jeste da se jedna zelena površina delom uredi simbolima Južnog Sinaja čija je Delagicija boravila u Nišu i da to bude zajednički park, odnosno park prijateljstva između Niša i Egipta.

“U toku su tehnička priprema radova, vađenje panjeva drveća koje je tu bilo, zatim kreću zemljani radovi, izvođenje podzemne instalacije, uređenje staza i zelene površine parka. Prva faza parka trebalo bi da bude završena do 1.novembra, a nakon toga kreće osvetljenje, postavljanje mobilijara i klupa. Sledeće godine se očekuje druga faza uređivanja parka”, izjavio je Nenad Stanković, gradski većnik.

Dodaje da je cilj da bude sto više zelenih povrsina, a što manje staza .Ukupna površina parka iznosi skoro jedan hektar, a svi radovi bi trebalo da budu gotovi na proleće sledeće godine.

Stanković je dodao da ovaj park neće biti komercijalizovan, odnosno da u okviru ovog parka neće biti kafića, trafika, niti sličnog sadržaja.

Foto: J.M.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Pa kako ih nije sramota! Da se razumemo, lepo je to sto su radovi poceli, zaista, fale parkovi ovom gradu. Prosli put je receno da ce sve biti gotovo za mesec dva a sada da ce biti gotovo tek sledece godine bas i ne uliva poverenje da ste sposobni jer pokazujete da niste. Znaci umesto do kraja leta ja cu dete u Deltu ili ostale parkove morati sa vodim do sledece godine. Pa bravo

    1. Izbori su na prolece i potrudice se tada da otvore park. Prvo sam mislio da su kilavi i da ce probiti rokove ali sada kada kazu da ce staze biti minimalno onda to i nije neki veliki posao. Preores i zasadis travu i sadnice. Stici ce ladno do izbora.
      Na kraju krajeva to ce biti mlade sadnice to drvece tek treba da poraste tako da nema tu hladovine.

      Mene zanima onaj visnjar u Somborskoj sto trebao da bude park. Napusten projekat? Sprecili zgradu da se pravi ok, ali ostalo zapusteno jer ono na nista ne lici. Trebalo je i to srediti i to je mala investicija i posao od mesec/dva.

  2. Nece biti trafika i kafica ali ce i dalje biti stovarista gradjevinskog materijala da ljudi mogu da kupe cenemt, grede ili koji komad crepa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com