Izbori 2020Politika

Sotirovski gradonačelnica Niša, Milovanović jedan od ministara

Kako nezvanično saznaju Niške Vesti poverenik Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović najverovatnije će biti jedan od ministara u novoj Vladi Srbije. Prema našim saznanjima radi se o Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Prema navodima našeg izvora bliskog vlasti novi gradonačelnik Niša biće Dragana Sotirovski, koja obavlja funkciju načelnice Nišavskog upravnog okruga.

Bez funkcije neće ostati i nekadašnji predsednik GO Palilula Boban Džunić. Njemu će prema novoj podeli pripasti mesto predsednika Skupštine grada Niša.

Bivši gradonačelnik dr Zoran Perišić, kako navodi naš izvor biće novi direktor Kliničkog centra Niš.

Da podsetimo, konstitutivna sednica Skupštine grada Niša zakazana je za četvrtak 20. avgusta.  Na njoj će biti obrazovan verifikacioni odbor, doneta odluka o potvrđivanju mandata odbornicima Skupštine grada Niša. Biće izabran i predsednik Skupštine grada i njegov zamenik. Njihovim izborom i postavljanjem završava se proces konstituisanja Skupštine i stvaraju se uslovi za izbor gradonačelnika i gradskog veća. Oni mogu da budu izabrani već na prvoj sednici, ali i ne mora da bude tako.

Još uvek nije poznato ni da li će Srpska napredna sranka u Nišu vlast konstituisati sama, ili sa nekom političkom partijom koja je prešla cenzus.

Sastav Skupštine grada Niša:

  • „Aleksandar Vučić-za našu decu“ – 47 odbornika,
  • Koalicija „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“  – 6 odborničkih mesta,
  • „Niš moj grad-Dragoslav Ćirković“ – 4,
  • „Aleksandar Šapić-Pobeda za Niš“ – 3 odbornička mesta,
  •  „Ruska stranka-Milan Krstić“ – 1 odborničko mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Blago njima, ima da sede i da primaju platu za nerad. I ja bih to voleo da magu da se dočepam bar gradske fotelje. Za fotelju Skupštine gde se jede na državni kazan za male pare, da ne pričam kako bi voleo!

    1. Gospodine Pero, potpisite pristupnicu u SNS i eto posla bez rada sa dobrom platom. Pa valjda ste to ukapirali do sada?!

  2. A sta bi sa sudjenjem Bobana Dzunica? To se zataskalo, ili je “dokazano” da covek nije “uzimao” ono sto nije njegovo? Bruka ljudi, brukaaaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com