Društvo

Sotirovski: Grad će formirati Savet za bezbednost

Gradonačelnica Dragana Sotirovski izjavila je danas da će Grad već od sutra formirati jedan Savet za bezbednost u cilju poboljšanja bezbednosti i sigurnosti dece u školama.

„Ono što ćemo već od sutra uraditi to je da ćemo na nivou Grada fomirati jedan Savet za bezbednost. Biće tu i pripadnika za bezbednost i naših Institucija poput Doma zdravlje, Centra za socijalni rad , Sigurne kuće, Savetovalište za mlade. Otvorićemo i poseban telefon za ljude za koje smatraju da im treba stručna pomoć. Sastajećemo se vrlo često, da ohrabrimo direktore, nastavnike, roditelje i decu“, kazala je Sotirovski.

Ona ističe da je u poslednjih mesec dana bilo primera da su se pojedini roditelji žalili na vršnjačko nasilje, a da pojedini direktori prepribegavaju varijanti da možda sarkiju to u okviru svojih igerencija, nego da o toma javno progovore i javno ukažu na problem.

„Ne smemo to kao društvo da dozvolimo da ne dolazi više do ovakvih stvari. Moj utisak i kao majke, jeste da smo deci previše dozvolili, a da nam se ovo vraća kao bumerang. Ovo nema veze ni sa sistemom, ni sa vlašću. I kada su se ovakve stvari dešavale u svetu,  niko nikada nije optužio sistem i vlast „, poručuje Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Haha… Nema veze ni sa sistemom ni sa vlašću !! Pa sa kim onda ima Gospodjo ?! Npr. Za vaš sistem je najbitnije da Jovanicu čuva policija, da se hapsi lambordžini umesto vozača, da iseljavanje ljude usred noći rušite kuće da bi po vama napravili nešto bolje treba li još da nabrajam ???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button