EkonomijaSport

Sotirovski: Do kraja nedelje rezultati odluke Sportske komisije o finansiranju klubova

“Do kraja nedelje će zvanično biti poznati rezultati odluke Sportske komisije koja će podeliti ovogodišnja sredstva za naše sportske klubove”, izjavila je danas gradonačelnica Dragana Sotirovski.

“Podsetiću vas da smo iz budžeta ove godine izdvojili 150 miliona dinra direktnih davanja sportskih klubovima, 50 miliona za je planirano za infrastrukturu, 4 miliona i dvesta za sportske stipendije, 4 miliona za školski sport, 231 milion za SC “Čair” i ono što novinari vole da zaborave, a ja volim da kažem, nekih 350 miliona dinara, kao sredstva koja klubovi ne plaćaju SC Čair, što je Grad u obavezi da nadokndi. To je dužnosti i obaveza klubova, a Grad to daje besplatno kroz termine. Što znači da smo ove godine iz budžeta izdvojili za sport, ni manje ni više, nego 789 miliona i dvesta, što je 8-9% od budžeta”, kazala je.

Ona dodaje da se nada da će Komisija raditi onako kako dolikuje jednoj komisiji i da će klubovi biti zadovoljni.

Još jednom podseća da je prvu pomoć klubovima Grad dodelio u decembru, kada je, kaže od predsednika države zatražila pomoć od 200 miliona dinara.

“Pomoć je stigla i mi smo to podelili, a dogovorili smo da negde sredinom godine, a to je sada, damo drugi deo onog što sleduje sportskim klubovima”, pojašnjava ona.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com