Društvo

Sotirovski: Boravak delegacije u Egiptu nije ništa koštao grad

Sve troškove boravka delegacije iz Niša u egipatskom Šarm el Šeiku snosio je domaćin, pošto je to bila uzvratna poseta. Grad ta poseta nije ništa koštala izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je podsetila da je delegacija iz Egipta prošle godine boravila u Nišu.

„Zahvaljujući saradnji uspostavljenoj prošle godine, Ministarstvo inostranih poslova naše zemlje dalo je saglasnost da mi kao grad sa guvernerom Južnog Sinaja potpišemo sporazum o saradnji koji će trajati narednih pet godina, a tiče se saradnje u oblasti turizma, zdravstva, obrazovanja, sporta i kulture“, istakla je Sotirovski.

Prema njenim rečima, u delegaciji koja je putovala u Egipat, bili su osim nje i tri gradska većnika, direktorka Turističke organizacije Niš, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“, direktor Privredne komore Srbije i predsednik Skupštine Privredne komore, prestavnici privrede i određenih turističkih agencija koje su dobile poziv.

„U delegaciji je bio i muftija sa svojom porodicom i predsednici Hrama Svetog Save. Što se tiče medijskih kuća koje su takođe putovale, određivao je sam domaćin“, izjavila je Sotirovski.

Predstavnici grada i ostali članovi delegacije boravili su u Šarm el Šeiku nedelju dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com