Društvo

SOS Dečija sela i JKP “Objedinjena naplata” pokrenuli zajedničku akciju prikupljanja pomoći u Nišu

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, humanitarna organizacija SOS Dečija sela Srbija i JKP „Objedinjena naplata“ Niš su udružili snage, te će svim Nišlijama i stanovnicima Nišavskog okruga uz novembarski račun za objedinjene komunalne, stambene i druge naknade, na adresu stići u uplatnica za pomoć radu Centra za jačanje porodica u riziku od izdvajanja dece, koji Fondacija SOS Dečija sela Srbija vodi u Nišu već 6 godina.

Željeni iznos za pomoć ovom Centru, građani mogu uplatiti popunjavanjem uplatnice na prednjoj strani, a ukoliko žele da nastave da pružaju podršku redovno kao fizičko ili pravno lice više detalja mogu naći na vebsajtu www.sos-decijasela.rs.

Program jačanja porodica koji SOS Dečija sela Srbija, od 2013. godine, sprovodi u Nišu je usmeren na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, a čine ga individualna i grupna psiho-socijalna savetovanja, škola za roditelje, klub za mlade, posete porodicama, kao i brojni drugi vidovi pomoći.

Razvojem roditeljskih veština, unapređenjem odnosa unutar porodice, poboljšanjem materijalne situacije, kao i povezivanjem porodica sa formalnim i neformalnim mrežama za podršku, značajno se povećava šansa da se ona očuva i ojača, a mališanima omogući bezbrižno odrastanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com