Društvo

Sonja Sćekić: Samo ekonomski osnažena žena je jaka žena

Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Sigurnom kućom za decu i žene žrtve porodičnog nasilja, organizovala je danas u Ofcirskom domu konferenciju “Devojke koje menjaju sve(t). Konferencija je nastala prošle godine na ideju Jovana Milića, tadašnjeg kooordinatora Kancelarije za mlade i Sonje Šćekić, direktorke Sigurne kuće u Nišu.

U okviru konferencije govorile su istaknute mlade dame iz našeg grada i regiona.

Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće Niš ističe da je puno uspešnih devojaka u našem Gradu koje imaju uspešnu karijeru , ali i puno rada i truda iza sebe.

“Cilj ove konferencije jeste da negde predstavimo te devojke i njihove rezultate kao dobre primere i dobar uzor ostalim devojkama. Jako je važno raditi i na ekonomskom osnaživanju devojaka jer samo ekonomski osnažene žena je jaka žena”, kaže Šćekić.

Ona podseća da skoro sve tribine koje organizuje Sigurna kuća jesu na temu nasilja u prema ženama, u porodici, koja je od velike važnosti za sve, kako im pomoći da ga prepoznaju.

“Upoređujući situacije od pre 8-9 godina mogu reći da postoji jedan pozitivan pad, to su pokazali rezultati istraživanja što i uočavamo. Više se govori o problemima, o podizanju svesti. Ne možemo da kažemo da je situacija izuzetna i da smo potpuno uspeli”, priča ona.

Jovana Ilić, student druge godine Ekonomskog fakulteta, u ulozi aktivistkinje objašnja da liderstvom i timskim radom želi da prikaže kakav je rad u timu i kako može naše učešće delovati kada smo individualac, odnosno kada timski igrač, i to sve uporediti u jednu celinu.

“Svako na neki način ima svoj izbor, da li će ostati u prosveti i biti prvak na fakultetu, da li će pokrenuti neki svoj biznis, raditi u korporaciji ili se baviti sportom. Sve je to uloga koju mi sami biramo, tako da je bitno da žene rade ono što vole i ispune svoj cilj bilo da im je na prvom mestu porodica, posao ili nešto sasvim treće”, poručuje Jovana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com