Društvo

Somborski bulevar dobio novi parkić, a mališani mobilijar za igru

Rukovodstvo Gradske opštine Pantelej predalo je danas na upotrebu novoformirani parkić sa postavljenim mobilijarom za dečje igralište u međublokovskom prostoru, omeđenom ulicama Franca Vintera i Gospodske, iznad „Somborskog bulevara“. Ovo je, prema rečima predsednice opštine Nataše Stanković, dokaz da je dobra komunikacija pola završenog posla.

“Na početnu inicijativu građana iz ovog dela naselja a u saradnji sa gradonačelnicom, došli smo do zajedničkog dogovora sa invenstitorom koji je na ovoj parceli trebalo da napravi još jednu zgradu, da umesto nje bude park. To je bio prvi korak da ova parcela pređe u vlasništvo Grada Niša, da se izmene svi planski dokumenti i da umesto gradsko građevinskog zemljišta dobije planski dokument da može da bude zelena parkovska površina.”, kazala je Stanković.

Ona je podsetila da se godinu dana radilo na oplemenjavanju ove površine, sadnji različitog drveća i istakla da je GO Pantelej iz sopstvenih izvora izdvojila 600.000 dinara za izgradnju staze i podloge za mobilijar. Postavljen je i tartan pod kako bi igralište bilo sertifikovano i bezbedno za decu. Postavljene su i zaštitne ograde, a u narednim danima će park biti i osvetljen.

“JKP Mediana je u saradnji sa gradom i GO Pantelej, a na bazi inicijative građana ovog dela grada, pokrenulo akciju ovog dela grada. Najpre smo uradili ozelenjavanje i sadnju drveća, a onda i gradnji ovog mobilijara. Dobili smo 281 mobilijar u gradu, koji će od danas ući u redovno održavanje JKP Medina.”, kazao je direktor tog preduzeća Ivan Mihajlović.

Novi prostor za mališanje biće dodatno osvetljen.

“Do kraja ove nedelje krenućemo sa radima na dodatnom osvetljenju u parku, kako bi mališani bili bezbedni, ali i da bi mogli u ovim vrelim danima i u večernjim časovima da koriste ovaj prostor”, rekao je dirktor JKP Parking servis Dejan Dimitrijević.

Ovo je najveće naselje na teritoriji GO Pantelej i svakako zaslužuje svoj prvi park. U planu je uređenje još jedne parcele, postoji mogućnost da se napravi i obdanište za decu s obzirom na to da postoji veliki broj mališana koja žive u naselju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

9 Komentara

  1. Napravite školu i vrtić, manite više da zamajavate narod sa neki mali parkići.

  2. ako je ovo park, onda sam ja Tesla. Metar sa metar i neke gluposti za decu. Napravite jedan Čair, ima gore prostora koliko god hoćeš, ili bar pola od Čaira..pa da vidite kako ima da oživi ceo kraj. Mislim ovo je smešno nazvati parkom, nije park nešto gde staviš klackalicu i ljuljašku. Dok Somborski bulevar ne dobije svoj Čair, taj deo biće zadnja rupa na sviralu, nadam se da će neko pametan u ovom gradu to da shvati.

  3. Mislim da ovo naselje zaslužuje ozbiljan park poput svetog Save Čaira itd nemže se međublokvska površina koju svaka zgrada treba da ima sa dve ljuljaške nazivati parkom grad je dozvolio nekontrolisano zidanje zgrada bez zelenih površina i privatnosti ljudi tako da jedni drugima gledamo kroz prozor a nema se mira od buke kao da smo ukazamatima zašto se ne zaustavi ovakva gradnja one poštuje zakon o uređenju blokovskog prostora u naselju jedva da ima nečeg nema ni jedne banke pošte pijace nekog tržnog centra obdaništa škole nema ničega a svi smo poreski obveznici ima još toga ali iovo je dovoljno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com