Region

Sokobanja dobila pomoć države za završetak letnje pozornice

Ministarstvo trgovine i turizma odobrilo je danas opštini Sokobanja subvencije u iznosu od 23 miliona dinara za završetak druge i treće faze radova na izgradnji letnje pozornice “Vrelo”, izjavio je direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković.

On je podsetio da je to ministarstvo ranije odobrilo 42,5 miliona dinara za izgradnju velike scene letnje pozornice sa 1.500 mesta za sedenje, dok je opština Sokobanja izdvojila za tu namenu nešto manji iznos.

“Radovi na velikoj sceni privode se kraju, a novac koji nam je odobren iskoristićemo za izgradnju male scene sa 500 mesta, za izgradnju tri jezera, vizitorskog centra, kao i za postavljanje parkovskog mobilijara i parterno uredjenje”, rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, po završetku letnje pozornice “Vrelo”, Sokobanja će dobiti multifunkcionalni objekat koji će biti otvoren svih 365 dana u godini.

“Tokom leta će na velikoj i maloj sceni biti organizovane najrazličitije manifestacije, a zimi će najveće od tri jezera biti zaledjeno i korišćeno kao klizalište. Taj prostor će moći da se koristi i za izlete”, kazao je Milenković.

Čitav kompleks, dodao je Milenković, biće uradjen tako da se uklopi u postojeći prirodni ambijent.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com