Region

Sokobanja dobija “novi” centar, dečije igralište i veliki parking preko potreban (VIDEO)

U godini kada Srbija obeležava 186 godina organizovanog turizma koji je počeo u Sokobanji, Zeleno srce Srbije proglašeno je  turističkim mestom prve kategorije. Za kategorizaciju zaduženo Ministarstvo turizma i omladine a za opštinsko uređenje i napredak rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Miodragom Nikolićem koji je govorio za Niške Vesti.

Zahvaljujući vaučerima danas Sokobanja broji veći broj turista, ali pored kreveta traži se i komfor više, pre svega dobri putevi. Samo jedno naselje u Sokobanji nema kanalizaciju, prema rečima predsednika opštine to neće biti slučaj naredne godine.

U narednih pet godina sam centar banje biće modernizovan, banja će dobiti nove sadržaje a to će prirodno povećati broj gostiju. Sokobanja i ako na izmaku sezone danas jeste popunjena do poslednjeg kreveta, ipak kako meštani kažu izlazak na auto-put doneće još puno toga, oni strpljivo čekaju taj trenutak i kažu spremni su za nove rekorde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Banja je zaista jako lepa uključujući sva izletišta. Jedini nedostatak je što ne postoji autobuski prevoz do Ozrena osim onog ujutru u 7 pa se mora koristiti taksi ukoliko je nekom naporno da ide peške. Bilo bi jako lepo da poradite na ovome!

    1. Postoji kombi prevoz, ide do Ozrena, 200din je povratna karta, i krece sa pocetka setalista, kod poste. Taksi je povratna tura 1000din, sto nije strasno.

  2. Dolazimo više godina u S glavno šetališteoko banju i pored fenomenalnog položaja i čistog vazduha ništa se ne menja:glavno šetalište prljavo ploče ruinirane, borići potpuno zapuštenipotpuno zapušteni, a tako je i na Ozrenu, jezero i oko njega!!Gosti nezadovoljni, lokalna samouprava se ne trudi, to je utisak većine,!?

  3. Sa šetalištem stvarno nešto treba da se uradi. Nije skupo da se poploča lepim pločama, granit ili neki prirodni kamen. MOže da bude i štampani beton samo da nije behaton. Ubaciti malo zelenila, žardinere, ništa preskupo, po koju kantu za otpatke, to baš fali. I da se to uradi po mogunosti van glavne sezone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com