Sport

ŠOK TERAPIJA na Čairu! Stanković: Neki igrači su izgubili pojam za koga igraju (VIDEO)

Fudbalsku klub Radnički promovisao je danas novog trenera, četvrtog ove sezone Aleksandra Stankovića.

Niški sportski novinari ovu brzu smenu trenera niškog Superligaša nazvali su i VRTEŠKOM, jer je od početka sezone na klupi niškog stadiona Čair prvo sedeo Radoslav Batak, zatim Milan Đuričić, onda Vladimir Gaćinović koji je i poslednji otišao sa mesta prvog čoveka stručnog štaba, danas je promovisan novi trener.

Aleksandar Stanković koji ima četrdeset godina imao je igračku karijeru u Radniku iz Surdulice iz koga se seli u Radnički iz Kragujevca, a zatim u Milicionar. Igrao je kasnije i u niškom Radničkom, Rabotničkom, Čelarevu, da bi fudbalsku karijeru okončao u Bežaniji, gde je počeo i njegov trenerski rad. Glavni trener bio je i Metalcu iz Gornjeg Milanovca i to u sezoni 2019/2020, dok u ovoj sezoni nije obavljao posao trenera.

Foto: Niške Vesti

“Da je dobar momenat ne bih ja bio ovde. U prethodnom periodu je bio dobar rad ovde u radničkom, ali je došlo do krize. Uzimam tim usred sezone ali nije to problem. Ja nisam planirao do leta da radim, ali veličina Radničkog je odlučila da prekinem pauzu koju sam planirao. Možda su igrači izgubili pojam veličine Radničkog, moje je da u narednom periodu igrači shvate za koga igraju. Trenutne promene ne mogu da dođu odmah, ali selekcija u prelaznom periodu doneće nešto novo”, rekao je na predstavljanju novi trener Aleksandar Stanković.

Novi sportski direktor Ivan Ivović, imao je svoje viđenje trenutne situacije u niškom klubu.

“Težek je momenat koji ekspresno moramo da pretvorimo u pobedu za sve nas. Danas je i predstavljen novi šef stručnog štaba Stanković. Želeli smo da napravimo jednu šok terapiju i izazovemo kod igrača jedno buđenje. Nadam se da je on pravi izbor i da smo uradili pravu stvar. Za novog trenera biće ovo novi izazov i iskušenje”, rekao je Ivović.

VIDEO: SPORT JUGA

Nakon 31. odigranog kola Radnički je 38 bodova na deobi 10.-12 . mesta sa ekipama Voždovca i Metalca. Ima 5 bodova više od 15. plasiranog Rada koji je u zoni ispadanja, a čak 22 manje od Vojvodine koja je na 4. mestu koje vodi u Evropu. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola, a novi trener Radničkog Stanković ekipu će predvoditi već narednog vikenda protiv Javora na Čairu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com