Sport

Sofija Rodić ponovo zablistala na ledu i u Niš donela pet medalja od kojih su dve zlatne

Predhodna dva vikenda su bila više nego uspešna za Sofiju Rodić, brzu klizačicu iz Niša. Sofija je u svoj grad donela  pet medalja, dve zlatne , dve srebrne i jednu bronzanu medaju. Medalje je osvijala na takmičenjima koja su održana u Budimpešti i u Beogradu.

  „Prvo takmičenje je održano u Budimpešti 18,19. i 20. februara ,“ Isu Junior Challenge- Budapest Open 2022“ koje po tradiciji okuplja najbolje mlade brze klizačice iz Evrope. Ove godine na tom takmičenju bilo takmičara  iz Mađarske , Češke, Srbije ,Slovenije , Austrije , Slovačke , Švedske i Rumunije, tako da konkurencija nije bila ni malo laka, a među vršnjakima iz ovih zemalja Sofija se borila za jednu od medalja“, kaže Sofijin otac Petar Rodić i dodaje da je srčanost sa kojom je klizala urodila plodom bez obzira što su pripreme za takmičenje bile otežane zbog pandemije korone.

Mlada niška klizačica je na ovom takmičenju osvojila zlato na 500 metara , srebro na 777 metara , bronzu na 1000 metara. U ukupnom plasmanu Sofija se na pobedničko postolje popela kao druga i zasluženom srebrnom medaljom.

 

  „Na ovom takmicenju Sofija je popravila rekord na 777 metara za 2 sekunde , vreme koje je ostvarila je 1:18,274. To je svakako za nju još jedan uspeh jer je na taj način dokazala da iz trke u truku napreduje“, dodaje Petar Rodić.

Na takmičenju u Beogradu  „Alpe Adria Trophy 2-Serbia Open , Belgrade“, koje održano tokom proteklog vikenda Sofija je u ukupnom plasmanu osvojila prvo mesto.  Drugo kolo Alpe Adria Trophy je okupilo takmicare iz Austrije, Hrvatske , Srbije , Slovenije , Bosne, Rumunije i Mađarske. Sledeće kolo je u Sisku a završnica ovog takmičenja odrđaće se u Celju.

Sofija je u svojoj kategoriji trenutno vodeća na Alpe Adria Trophy.  A iza sebe osim dobrih rezultata na ledu ima i podršku porodice.

 

 

 

 

 „Kao porodica smo posebno ponosni na to da se Sofija kroz tri kola Danubia Serije  plasirala na završnicu Evropskog kupa u top osam dece iz Evrope“, ponosno ističe Sofijin otac Petar Rodić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com