Sport

Sofija Rodić osvojila drugo mesto u Italiji

Devetogodišnja Sofija Rodić iz Niša koja se takmiči u brzom klizanju osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju Trofeo Alberto Nikolodi 58 koje održano u gradu Trento, Italija. Sofija je na ovom takmičenju, osim što je osvojila srebro, oborila tri sopstvena rekorda i očarala publiku, kaže Sofijin otac Petar Rodić.

„Ovo je samo još jedan od dokaza da Sofija iz dana u dan napreduje u ovom sportu jer je uspela da se domogne medalje u konkurenciji oko 200 takmičara iz 11 zemalja“, kaže Petar Rodić. „Osim toga, takmičenje u Italiji na kome se Sofija okitila medaljom najjače je takmičenje za sportiste Sofijinog uzrasta u Evropi što je samo još jedan plus koji se dodaje njenom uspehu, a samim tim okuplja i najkvalitetnije klizače“.


Prema rečima Petra Rodića, veliki uspeh za Sofiju je i to što je uspela da obori tri svoja lična rekorda i to za po celu sekundu.

„To možda nekome ne zvuči kao nešto veliko, ali svaka sekunda, ma delić sekunde, u brzom klizanju može da bude od presudnog značaja“, objašnjava Petar Rodić.


Sofija Rodić je takmičarsku 2019. godinu započela međunarodnim priznanjem. Na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju Alpe Adrija koje je održano u Sisku, Hrvatska, osvojila je treće mesto i bronzanu medalju u svojoj kategoriji. Sofija je međunarodni uspeh ostvarila u konkurenciji takmicara iz šest zemalja – Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke. Sada je u Italiji potvrdila da se kod nje ne dešava ništa slučajno.

“Svaka medalja koju Sofija osviji zahteva veliki trud i rad, ali i velika odricanja”, kaže Sofijin tata Petar Rodić. “Njen kvalitet je i njena upornost da istraje u onome što radi, a to se odnosi i na sport za koji se opredelila i što konstantno dokazuje iz trke u trku”.

Sofija je član klub Introline iz Beograda. Ova devetogodišnja devojčica ne odustaje od sporta koji je izabrala iako na treninge putuje jednom nedeljno u Beograd dok ostali takmičari treniraju pet do šest puta nedeljno. I pored svega toga ona je uspela da dokaže da se nalazi rame uz rame sa svojim vršnjakinjama na klizaljkama iz cele Evrope.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close