Sport

Sofija Rodić oborila dva rekorda na takmičenju u Italiji

Sofija Rodić, mlada brza klizačica iz Niša, uspela oborila je dva rekorda na takmičnenju koje se pod nazivom Alta Valtellina Trophy 30th održalo od 11 do 13 novembra u Bormiju u Italija. Ovo veliko takmičenje okupilo je preko 300 najboljih takmičara iz cele Evrope. Sofija je imala jaku konkurenciju, učestvovale su klizačice iz Holandije, Italije, Belgije, Francuske , Mađarske, Nemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Litvanije , Ukrajine, Švedske, Norveške, a bilo je i takmičara iz Koreje čiji su klizači jedni od najboljih na svetu u brzom klizanju.

 

“Ovo je do sada najjače takmičenje na kome je Sofija učestvovala i u njenoj kategoriji bilo je 30 takmičara. Sam odlazak u Bormio bio je izuzetno težak ali ovog puta Sofija je otišla spremna, što je i pokazala. Ona je uspela da bude prva na 500 metara što je u ovakvoj konkurenciji ogroman uspeh”, rekao je Sofijin tata, Petar Rodić.

Foto: privatna arhiva

Na ovom takmičenju Sofija je oborila dva rekorda: u takmičneju na 500 metara ona je bila brža za celu sekundu i postavila novi rekord koji iznosi 47.831sec, dok je na 777m 1.15.838sec. U ukupnom plasmanu uspela je da se izbori za treće mesto. Sada je njeno vreme na 500 metara drugo vreme u celoj Evropi, a na 777 metara zauzima visoko treće mesto.

Foto: privatna arhiva

Na ovom jubilarnom, tridesetom po redu takmičenju u Bormiju, Sofiji je nedostajalo 0,2 stotinke da dostigne rekord postavljen u D kategoriji na 500 metara na ovom takmičenju.

Sofija je na ovo prestižno takmičenje otišla zahvaljujući GO Medijana i kafeu “Vespa” koji su donacijama omogućili da se pokrije deo troškova odlaska na ovo takmičenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com