Društvo

SNOVI POBEDILI BIROKRATIJU: Mihailo upisao Umetničku školu

Borba sa birokratijom je uspela – Mihailo Veselinović upisao je prvu godinu Umetničke škole u Nišu. Ponosni roditelji kažu da nije bilo lako izboriti se za snove svog deteta, ali da nikada nisu ni pomislili da odustanu!

1. septembar u kući Veselinovića izgledao je baš onako kako su zamišljali – Mihailo Veselinović, sada već srednjoškolac, uputio se ka Umetničkoj školi u Nišu.

Veselinoviće su, na putu ka upisu u školu čekale mnoge peripetije. Naime, Mihailo je dete sa autizmom, nadareno za 3D animacije i fotografiju. Ipak, zbog nepotpunih informacija, propustio je polaganje prijemnog ispita, a kasnije se ispostavilo da je bez prijemnog nemoguće upisati Umetničku školu. Ova priča stigla je i do Ministarstva prosvete, a posle sastanka i brojnih prepiski, Veselinovići su uspeli da slede snove svog deteta.

„Ministarstvo: po preporuci, tj. odluci „zdravstvene komisije“, Mihailo polazi u umetničku školu!!! Hvala „timu za inkluziju“ školske uprave Niš na maksimalnoj podršci i zalaganju!!! Kao i svima koji su uzeli aktivno učešće u ovome!!!“, napisao je Srđan Veselinović, otac dečaka.

Prvobitan predlog ministarstva bio je da Mihailo krene u drugu školu, a da se sledeće školske godine „prebaci“ u Umetničku. Njegovi roditelji su obrazložili da ta ideja nikako nije dobra, jer osobe sa autizmom promene prihvataju vrlo teško.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com