Društvo

Snimatelj iz Niša osvojio dve nagrade za fotografije Cerjanke

Miroslav Mitić, snimatelj i fotoreporter iz Niša osvojio je dve nagrade na foto konkursu “Podzemni svet u fokusu”. Fotografijom “Speleolozi na radnom mestu” osvojio je drugu nagradu u kategoriji “Pećine i ljudi”, a treća nagrada pripala mu je za fotografiju “Reka provalija, Cerjanska” u kategoriji “Pećine kao prirodno blago”.

Na izložbi nagrađenih fotografija koje će biti predstavljene na izložbi najpre u Aranđelovcu, potom u Beogradu, a onda u ostalim groadovima u Srbiji naći će se i Mitićeva fotografija “Izvor mladosti – Caričin grad, detalj” Sve tri fotografije nastale su u Cerjanskoj pećini, u koju je Mitić protekle dve godine više puta ulazio kao deo ekspedicija koje su je istraživale.

U svojoj objavi na Fejsbuku najavio je da će učestvovati i u ekspedicijama sledeće godine i pokušaće da, zajedno sa ostalim istraživačima, donese još slika i snimaka te podzemne lepotice. Mitić se zahvalio Ivanu Milosavljeviću, speleovodiču Nebojši Petrovići Trši i direktoru niške kancelarije Zavoda za zaštitu prirode Srbije što su mu omogućili da poseti Cerjansku pećinu i učestvuje u ekspedicijama u protekle dve godine.

Među fotografijama koje su odabrane za izložbu nalazi se i fotografija Dragane Ićić “Frozen moment in time”, nastala takođe u Cerjanskoj pećini. Foto konkurs “Podzemni svet u fokusu”, organizovala je Nacionalna asocijacija upravljača turističkih speloloških objekata Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com