Obrazovanje

Snežani Mitić, profesorki Gimnazije “Svetozar Marković” priznanje PROFESOR HEROJ

Profesorki biologije Gimnazije „Svetozar Marković“ Snežana Mitić pripalo je laskavo priznanje “profesor hreroj. Nagradu su uručili zajedno predsednik Rotari kluba Niš-Medijana Goran Jovanović i Guverner Distrikta Danilo Ljevnaić. Nagrada se dodeljuje od ove godine povodom obeležavanja 10 godina rada kluba. Nagrada se sastoji od povelje i tableta.

Biografija profesorke Snežane Mitić je bogata, a da bi sve bilo račeno potrebno je puno vremena i dosta prostora. Ono što ju je, zapravo, učinilo herojem to je njeno angažovanje oko pomoći deci sa smetnjama u razvoju, a posebno se ističe njena uloga u uspostvaljanju usluge ‘’Pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju kao i prva inkluzivna učionica na prostorima Republike Srbije, kao i Hiporehabilitacioni centar.

“Čitav moj rad u realizaciji nastave usmeren je na učenike i njihovo formativno usvajanje znanja, primenljivog u budućim sferama života, razvijanje duha, učenička postignuća i želje za celoživotnim učenjem nauke, nauke koja danas predstavlja važandeo tehnološkog razvoja naše planete”, istakla je Mitić.

Profesorka Mitić je kao recenzent učestvovala u proceni kvaliteta novog udžbenika iz biologije za prvi razred gimnazije izdavačke kuće Кlett, a trenutno radi na recenziji udžbenika iz biologije za drugi razred gimnazije po reformisanom planu i programu, za istu izdavačku kuću.

“Prošle godine, prvi put za okružni i republički nivo takmičenja iz biologije za srednje škole, su nastavnici učestvovali u pripremi testova u saradnji sa Srpskim biološkim društvom i Biološkim fakultetom iz Beograda. Među pet nastavnika iz Srbije našla sam se i ja. Zadovoljni kvalitetom i načinom rada i formulacijom pitanja i ove školske godine, radim na izradi pitanja za okružni i republički nivo takmičenja iz biologije, u saradnji sa Biološkim fakultetom iz Novog Sada i Srpkim biološkimdruštvom”, navelaje Snežana Mitić.

Foto: RK Niš Medijana

Кako bi pomogao našoj lokalnoj zajednici a i šire, za proteklih 10 godina, Rotari klub je kroz različite humanitarne aktivnosti radio na polju zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i ekologije. U svemu tome sarađivao je sa Rotary Internacionalom, mnogim klubovima, gradom Nišom i resornim ministarstvima.

Članovi RК „Niš Medijana“ sa ponosnom su kroz monografiju predstavili 10 godišni rad kluba a nadaju se da će godine koje dolaze doneti još mnogo značajnih aktivnosti i služenja zajednici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com