Servisne

SNEG I POLEDICA DONOSE NOVE NEVOLJE: Povećan broj preloma

Lekarima Klinike za ortopediju otkako je pao sneg praćen poledicom kažu da je povećan broj pacijenata koji se javljaju zbog preloma. Od nedelje, kada je Niš osvanuo pod snegom, do danas Urgentom centru Kliničkog centra Niš javilo se preko 60 osoba sa prelomima koje su zadobili zbog pada na ulici.

Kako kažu na Klinici za ortopediju među pacijentima je najviše starijih osoba, a najčešći prelomi su kod skočnog zgloba, potkolenice i natkolenice kao i kuka.

Javljaju se i pacijenti sa prelomima u predelu ručnog zgloba i prelomom u gornjem delu nadlaktice.

Od ukupnog broja pacijenta koji su se obratili lekarima za pomoć zbog preloma trećina je zadržana na Klinici zbog priprema za operativni zahvat.

Za lekare je ova situacija očelivana u prvim danima posle snežnih padavina jer se sugrađani još uvek neoprezno kreću ulicama i trotoarima. Oni savetuju Nišlijama, posebno starijim osobama, da u ranim jutarnjim satima ne izlaze iz kuća i da bez preke potrebe ne napuštaju svoje stanove dok bar malo ne otopli. Onima koji to moraju da učine preporučuje se oprezno kretanje, izbegavanje površina na kojima ima snega jer ispod njega može da bude led.

Savetuju se još i da se, ukoliko su nesigurni, pridržavaju za ograde pored trotoara, da se opreznije spuštaju sa trotoara na kolovoz kada prelaze pešaćki prelaz jer kosine koje se tu nalaze mogu da budu klizave i zbog njih osobe izgube ravnotežu, a jedan od saveta je i da se oprezno kreću ukoliko koriste stepenište koje se nalazi na otvorenom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com