DruštvoVirus Korona

Snage niških ugostitelja na izmaku: Preti im zatvaranje, radna snaga odlazi – troškovi rastu!

Povodom novih mera republičkog kriznog štaba, koje su od danas na snazi, i po kojima danas rade samo bašte ugostiteljskih objekata oglasilo se niško udruženje ugostitelja “Konstantin” saopštenjem.

Na vandrednoj onlajn sednici upravnog odbora, niških udruženja ugostitelja “Konstantin”, koja je održana povodom donošenja novih mera od strane Kriznog štaba i Vlade Srbije članovi udruženja doneli su sledeće zaključke, koje prenosimo u celosti.

“Prvo, u potpunosti se ne slažemo s novim odlukama Kriznog štaba jer se suštinski i dalje nastavlja sa praksom zaključavanja naših ugostiteljskih objekata. Delimična popuštanja, omogućavaju kakav takav rad samo objektima koji poseduju bašte. Dok velika većina nas ostaje zaključano.

Nove mere će produbiti i doprineti slabljenju naših sposobnosti za rad. Kolege ugostitelji, se nalaze u veoma teškoj finasiskoj situaciji. Obaveze na ime poreza i doprinosa, valute plaćanja i drugih nameta se ne mogu prolongirati, a robi, koju već nedeljama skladištimo, polako ističe rok trajanja. Takođe, sve više se suočavamo sa odlivom radne snage jer zbog nemogućnosti rada nismo sposobni da isplaćujemo plate. Zato smo odlučili da članovima našeg udruženja savetujemo, da po svojoj slobodnoj volji, odluče da li će uopšte raditi (ovo se odnosi na one članove koji imaju bašte u okviru svojih objekata) ili ne.

Drugo, apelujemo na sve relevantne institucije, u prvom redu na Krizni štab ,da što pre ukinu sva ograničenja u ugostiteljskom sektoru. Naše snage su na izdisaju a dalja agonija će dovesti do masovnih trajnih zatvaranja ugostiteljskih objekata.

Treće, udruženje će i dalje nastaviti da kroz svoje organe nastoji i utiče na poboljšanje uslova za rad svih naših članova”.

Piše u saopštenju niškog udruženja ugostitelja “Konstantin” koje potpisuje sekretar udruženja Vladimir Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com