Društvo

Smeštajni kapaciteti popunjeni u Niškog Banji. Grade se novi hoteli, jedan u samom centru

U prvoj polovini godine Nišku Banju posetilo je za 20 procenata više turista nego lane.  Najveća statistička povećanja predsednik opštine Dušan Živković očekuje u drugoj polovini godine. Tada će i moći da kaže koliko je bilo turista i da li su se vaučeri isplatili ove godine.

Banja u Nišu  nažalost ima skromne kapacitete i oni su prema Živkovićevim rečima puni. Država je pre nekoliko godina uvrstila i Nišku Banju u sistem dobijanja vaučera i ako nije jedinica lokalne samouprave. Prepoznali su Nišku Banju kao razvojno turističko mesto. Raduje činjenica da je sve više invenstitora zainteresovano za ovo mesto, a između ostalog zbog državnih mera.

“Danas imamo nekoliko novih hotela koji će se u budućnosti graditi, jedan jako ubrzo u samom centru Nišken Banje, ali svakako da doprinosi tome da se i stari hoteli koji su nekada radili u Banji, Ozren, Srbija, same vlasnike te mere osnažuju dai oni privedu kraju projektnu dokumentaciju i konačno krenu sa rekonstrukcijom tih hotela”, kaže Živković.

Ovo mesto raspolaže sa 400 kreveta u privatnom smeštaju i oko 560 ležaja u Institutu Niška Banja. Ti kapaciteti jesu puni.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

    1. Ne vredjaj vlastelu, ovo je obicna skupina preletaca, neznalica, neradnika, sa knjizicom sns ! Prima redovno budzetsku platu i gleda da ,kad mandat prodje, da mu novo postavljenje ne bude losije ! Nema Banja vizionara, nekoliko decenija je u zapecku,tako da su ovo, trala- la price ! Leba i meso nema ,odavno, gde da kupis !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com