Zdravlje

Smenjen direktor Klinike za ortopediju u Nišu

Direktor Klinike za ortopediju i tarumatologiju Zoran Golubović smenjen je sa te funkcije zbog lošije organizacije i neažurnog rada. Golubović je bio na ovoj funkciji poslednje tri ipo godine, a na mesto vršioca dužnosti sada je postavljen profesor Medicinskog fakulteta i specijalista ortopedije Ivan Micić.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izjavio je da iako je obezbeđen sav materijal, veštački kukovi, kolena ,medicinski materijal i medikamenti na Klinici za ortopediju zbog propusta rukovodstva došlo je do ne izvršavanja redovnih obaveza što je dovelo do zastoja u radu i liste pacijenta koji čekaju na zahvat su postale sve duže.

” Nedeljno su obavljane samo dve ili tri operacije ugradnje veštačkog kuka, od 15. februara kada je došlo do smene Golubovića do 26. februara imali smo već 18 operativnih zahvata ugradnje veštačkog kuka”, kazao je Radovanović.

Zoran Radovanović

On je dodao, da je problema bilo i na Očnoj klinici pa se za operaciju katarakte čekalo i po dve godine.

Sada je na čelu Klinike Maja Petrović koja je u kratkom roku sa svojim timom eliminisala liste čekanja i tenutno se realizuju oko stotine operativnih zahvata nedeljno”, rekao je Radovanović.

U Kliničkom centru u Nišu dolaze pacijenti sa podučija koje broji preko dva miliona stanovnika. Pacijenti se upućuju u Klinički centar Niš iz Zajčara, Leskovca, Vranja , Pirota i drugih gradova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com