Politika

Smena zamenika gradonačelnika, na Banđurovom mestu kadar SPS-a

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur biće smenjen sa te funkcije, a njegovo mesto zauzeće kadar Socijalističke partije Srbije.

Niški socijalisti već su na svom Gradskom odboru birali kandidata za tu funkciju. Kandidati su bili Slavoljub Vlajković i Darko Nikolić, a većinom glasova je odlučeno da ta funkcija pripadne Nikoliću.

Kako Niške Vesti saznaju smenu Banđura naložila je centrala stranke zbog njegovih čestih istupa u medijima. On je i ranije bio opominjan, kaže naš izvor.

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović potvrdio je smenu Miloša Banđura.

“Ne radi se o smeni već o preraspodeli funkcija unutar koalicije na nivou Okrug-Grad. SPS je ustupio mesto načelnika Nišavskog upravnog okruga nama, a dobiće mesto zamenika gradonačelnika”, objašnjava Milovanović.

Na naše pitanje da li će Banđur dobiti neku novu funkciju on je samo kratko rekao: “videćemo”.

Na pitanje Niških Vesti o njegovoj  najavljenoj smeni, Miloš Banđur je rekao da nema komentar.

Da je reč o preraspodeli kadrova potvrdio nam je i predsednik Gradsko odbora Socijalističke partije Srbije u Nišu Žarko Ranković, ali da li će novi zamenik gradonačelnika Niša biti Darko Nikolić nije želeo da potvrdi.

“Imaćete potvrdu kada dobijem stav Kadrovske komisije Socijalističke partije Srbije. U ponedeljak idem za Beograd i kada dobijem zvaničan papir mogu više da govorim. Predlog jeste Darko Nikolić, ali to će biti definiftivno nakon odluke Kadrovske komisije”, kazao je Ranković.

Miloš Banđur je u Srpskoj naprednoj stranci od osnivanja. Od 12. jula 2012. godine do 11. jula 2016. godine obavljao je funkciju člana Gradskog veća u Nišu, resorno zaduženog za komunalne delatnosti i energetiku. Nakon lokalnih izbora 2016. obavlja funkciju zamenika gradonačelnika.

Darko Nikolić, kadar SPS-a za funkciju zamenika gradonačelnika trenutno je odbornik u Skupštini grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com