VideoZdravlje

Smanjuju se liste čekanja na Klinici za kardiologiju (VIDEO)

Na Klinici za kardiologiji Kliničkog centra Niš situacija nakon vanrednog stanja se polako normalizuje. Prema rečima direktora dr Tomislava Kostića samo par dana je bilo potrebno da bi ova klinika počela da radi punim kapacitetom. Međutim, ono što najviše raduje pacijente je činjenica da je lista čekanja počela da se smanjuje.

 

“Liste čekanja su za dva meseca zaista porasle. Pacijenti u najvećoj meri čekaju na invenzivnu dijagnostiku, ali se odnosi i na ugradnju pejsmekera. Za samo tri dana imali smo 12 ovakvih procedura”, rekao je Kostić Niškim Vestima.

On je ponovio da Klinika za kardiologiju radi poštujući sve mere koje je propisala epidemiološka služba. Ističe da je Kardiologija radila i za vreme vanrednog stanja, ali i aktivno učestvovala i u lečenju zaraženih koronom. Trećina lekara bila je angažovana u kovid bolnicama i više od polovine medicinskih tehničara.

Kaže da je potvrđen koronavirus kod jednog lekara te klinike i kod dva pacijenta, ali nikako na osnovu toga ne možemo da govorimo da je virus ušao na kardiologiju.

Dr Tomislav Kostić: Nema bojazni od širenja korone na Kardiologiji

Opširniju izjavu direktora Klinike za kardiologiju pogledajte u videu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com