Virus KoronaZdravlje

Smanjuje se broj pregleda u kovid ambulantama u Nišu

Broj kovid pregleda u dečijoj ambulanti u Nišu se smanjuje, treća kovid ambulanta u naselju Branko Bjegović trenutno se dezinfikuje i najverovatnije, bar za sada, neće morati da se otvori.

Doktor Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu kažezao je za RTS da su od od 3.000 pregleda u kovid ambulanti došli na 1.200 pregleda i očekuje da u narednom periodu taj broj pada i dalje.

Dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš

„Dokaz da vakcinacija čini sve je i kod nas prisutan jer smo do sada dali preko 140.000 doza vakcina, 80.000 prvih vakcina i 60.000 revakcina. Dobro je što prvu vakcine prate i druge vakcine i mislim da ćemo i u narednom periodu imati sve vakcine koje su nam neophodne“, ističe dr Jerkan.

Vakcinisanje bez prijave „Fajzerovom“ vakcinom počeo je od nedelje. Doktor Milorad Jerkan smatra da je potrebno da se vakciniše još 15.000 građana da bi se stekao kolektivni imunitet.

„Očekujem da ćemo to uradti. Imali smo zajedički sastanak sa ministrom Zlatborom Lončarom koji nam je dao dalje smernice i očekujem da ćemo to realizovati“, poručuje Milorad Jerkan direktor Doma zdravlja u Nišu.

Pred predstojeće praznike i sutrašnje otvaranje tržnog centra u Nišu građanima poručuje da se ne opuštaju.

„Mi smo sada u situaciji koja je ne toliko teška već ozbiljna i moramo u narednom periodu da budemo obazrivi. Otvaranjem tržnog centra sigurno će se preuzeti odgovarajuće epidemiološke mere koje ćemo morati da poštujemo a što se tiče praznika očekujem da ćemo i to dobro organizovati sa crkvom. Optimista sam u suštini i mislim da ćemo brzo doći do kolektivnog imuniteta, ne samo na teritoriji grada Niša već i u celoj zemlji“, naglašava  Milorad Jerkan.

Prema njegovim rečima mnogo je bolje što su škole počele da rade.

„Došli smo do stadijuma kada je virulencija dosta slabija, međutim i dalje su nam problem mladi ljudi između 20 i 35 godina. U Domu zdravlja imamo 45 pedijatara koji leče decu i nijedan uput ne ode u Klinički centar jer ne želimo da ih opteretimo“, ističe doktor Jerkan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Imao je on sastanak sa Loncarom kad je bio u Nisu, ovako ga vidi samo na televiziji kao i sav narod.Samo mi je i dalje zao onih radnika Doma zdravlja sta sve trpe od njega i one njegove savetnice pomocnice sta li je vec. Niste ni svesni koliko ce radnici da slave dan kada njih dvoje budu otisli a trebali su vec. Verujem da ce procitati ovo i neka se nerviraju kao i svaki put do sad jer cu uvek iznositi istinu i bolje je da je prihvate nego da zive u lazima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button