Virus KoronaZdravlje

Smanjuje se broj novoobolelih, preminule još četiri osobe

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 5,086 osoba, od kojih je 157 pozitivno. Ukupan broj zaraženih virusom korona u Srbiji je 9,362.

Na redovnoj konferenciji za medije docent dr Ivana Milošević kazala je da su u poslednja 24 časa od posledica izazvanih Kovidom-19 preminule 4 osobe. Do sada je u našoj zemlji ukupno preminulo 189 osoba. Trenutna stopa smrtnosti 2,02%.

Broj testiranih u Srbiji do sada je 96,637. U bolnicama je ukupno 2,286 osoba pozitivnih na koronavirus, a na respiratorima je 57 pacijenata.

Broj izlečenih ljudi je u Srbiji je trenutno 1,426.

U Kliničkom centru Niš ukupno se nalazi 240 pacijenata, od toga je 13 na respiratoru, a u Niškoj Banji, u “Radonu” je 101 osoba, rekla je Milošević.

“Želim da apelujem da se apsolutno poštuj usve procedure za kontakte, koje će biti savetovane od epidemiologa, jer je to jedini način da situacija bude pod kontrolom. Ove cifre danas su apsolutno ohrabrujuće, broj novoinficiranih je 3,08%, znači daleko ispod onih procenata o kojima smo pričali”, kazala je Milošević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com