Društvo

Smanjuje se broj novoobolelih, kao i broj pacijenata na respiratoru

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 2.688 osoba, od čega je 162 pozitivno. U poslednja 24 časa od posledica izazvanih Kovidom-19 preminlo je 5 osoba, od toga 4 muškarca i 1 žena. Do sada je u našoj zemlji ukupno preminulo 139 osoba.

U Srbiji je, u ovom momentu, hospitalizovano ukupno 3.477 pacijenata, a na respiratoru je 96 pacijenata.

Do 15 sati u Srbiji je ukupno testirano 51.324. Broj izlečenih osoba je 1.063.

Do sada je u Srbiji virus korona registrovan kod 622 zdravstvena radika.

U staroj zgradi Kliničkog centra Niš trenutno se leči 150 pacijenata, a u novom delu 299. U Hali Čair i hotelu “Centroturist” trenutno su 74 pacijenta, u Domu studenata Medicinskog fakulteta 209, u Domu učenika srednjih škola 131, a u Niškoj Banji 174.

Dr Predrag Kon na konferenciji za novinare izjavio je da rezultati govore da mi izlazimo iz ove situacije. Ekscesi i ako se dogode neće imati potencijal da izazovu ovo što je do sada virus izazivao.

“Da li je to posledica slabljenja virusa ili naših mera, to će pokazati budućnost. Prema pokazateljima mi smo na samom početku pandemije, jer je padnemija globalna, a epidemija je samo u Srbiji. Pandemija prelazi na južnu hemisferu gde je zdravstveni sistem slabiji i gde se očekuje da će tamo napraviti ozbiljne probleme”, kazao je Kon.

Povraćaj virusa na severnu hemisferu je postao sve jasnije artikulisan, kako od strane SZO, a sada i od predsednika nekih država, tako da je jasno da se o tome ozbiljno razmišlja, rekao je Kon.

“Kao što smo pravovremeno ušli u stroge mere, tako pravovremeno svešću izlazimo iz zatvorenosti i ulazimo u normalan život i to će trajati, neće odjednom da se preseče”, istakao je Kon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com