Društvo

Smanjena lista čekanja u PU “Pčelica”. Još 1700 mališana čeka svoje mesto

U svim vrtićima PU „Pčelica“ septembra je počela nova školska godina, a prema rečima Svetlane Mitić, direktora ove ustanove, ove godine je primljeno 900 novih mališana.

„Pčelica“ u svom sastavu ima 26 vrtića u kojima trenutno boravi 6.380 mališana. I lista čekanja je smanjena.

 

Svetlana Mitić, direktorka PU Pčelica

„Sada na upis čeka 1.700 mališana, dok je u jednom trenutku na spisku bilo 2. 360 dece“, kaže Svetlana Mitić. „Uspeli smo da smanjimo broj dece koja čekaju da budu primljena u neki od vrtića uglavnom renoviranjem i proširenjem kapaciteta nekih od vrtića tokom prethodnih godina“.

Svetlana Mitić dodaje da su zaposleni u PU „Pčelica“ leto proveli radno.

„Godišnje odmore roditelja kada se smanjuje broj dece u vrtićima iskoristili smo da okrečimo gotovo sve objekte“, kaže Svetlana Mitić. „Sredili smo i grejanje u vrtiću „Čvrčak“, a trenutno se radi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži u vrtićima „Bubamara“ i „Bambi“ gde će biti urađeni potpuno novi toaleti za mališane“.

Direktorka PU „Pčelica“ dodaje da je u toku leta posebna pažnja poklonjena sređivanju dvorišta.

„Ove godine smo sređivali dvorišta u svim vrtićima. U martu smo pokrenuli akciju „Vratimo dvorišta deci“ koja još traje. U realizaciji akcije nam pomaže i JKP „Mediana“ sa kojim imamo divnu saradnju. Ozelenili su dvorišta nekih od vrtića, ali će se ta akcija nastaviti. Dobili smo i nove kontejnere koje su vaspitači oslikali tako da nam dvorišta izgledaju mnogo lepše nego prethodnih godina“, objašnjava Svetlana Mitić.

Jedan od zadataka zaposlenih u niškim vrtićima je i da uspostave dobru saradnju sa komšijama.

„Nemamo ništa protiv toga da da oni decu dovedu u naša dvorišta da se igraju i da koriste naš mobilijar, ali ne bi valjalo da se to i uništava. U tom smislu želimo da ostavrimo sa njima saradnju i sačuvamo ono što pripada nama, ali i njihovoj deci“, dodaje Mitić.

Nisu zaboravljene ni aktivnosti u kojima su uključena deca, pa se i za ovu školsku godinu pripremaju mnogobrojne aktivnosti.

„Od 1.oktobra krećamo sa Dečijom nedeljom, ali ćemo oktobar proglasiti Dečijim mesecom i u svim vrtićima ćemo organizvati različite manifestacije, počev od maskenbala, pripremamo i jesenji karneval koji će moći da vide sve Nišlije“, ističe Svetlana Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com