Hronika

Smanjena kazna vozaču BMW-a za udes na Bulevaru Nikole Tesle

Apelacioni sud u Nišu smanjio je Saši B. iz Gornje Vrežine zatvorsku kaznu sa sedam na šest godina zbog saobraćajne nesreće koju je svojim vozilom izazavo na Bulevaru Nikole Tesle 1. decembra 2020. godine, a u kojoj je smrtno stradao Srba Živković.

Saša B. je prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu septembra ove godine osuđenjer je vozeći pijan sa 1,3 promila alkohola u krvi i bez položenog vozačkog ispita, u kružnom toku u Bulevaru Nikole Tesle, BMW-om izleteo sa kolovoza i udario u zgradu “Nišauta”, usled čega je Živković, koji je bio suvozač, stradao na licu mesta.

Apelacioni sud je nakon većanja usvojio žalbu odbrane kao osnovanu i smanjio mu kaznu za godinu dana, uz obrazloženje da olakšavajuće okolnosti nisu cenjene u dovoljnoj meri. Saša B. i tragično nastradali mladić su u noći u kojoj se nesreća dogodila iz Gornje Vrežine odvezli dve drugarice svojim kućama u Nišu, a udes se dogodio prilikom povratka iz grada u 3,37 časova. Veštaci su utvrdili da se u momentu udesa BMW kretao brzinom od 108 kilometara na čas, međutim otac nastradalog Srbe kazao je na suđenju da svi dokaze govore da je Saša B. vozio brzinom od najmanje 180 kilometara na čas.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com