Servisne

Smanjen režim isporuke toplotne energije zbog radova na spajanju gasovoda

Zbog radova na spajanju magistralnog gasovoda iz pravca Dimitrovgrada sa postojećim magistralnim gasovodom, doći će do poremećaja u snabdevanju prirodnim gasom svim potrošačima na teritoriji Grada Niša u periodu od 8 do 22 sata.

“Dopisom od strane „Jugorosgaz“-a obavešteni smo da će JP „Srbijagas“ u petak 10. novembar 2023. godine vršiti radove na spajanju magistralnog gasovoda iz pravca Dimitrovgrada sa postojećim magistralnim gasovodom (MG 09 i MG 10) usled čega će doći do poremećaja u snabdevanju prirodnim gasom svim potrošačima na teritoriji Grada Niša u periodu od 8 do 22 sata. U skladu sa navedenim, JKP „Gradska toplana“ Niš će grejni dan započeti jedan sat ranije u odnosu na prethodne dane i vršiti isporuku toplotne energije pojačanim režimom rada do 8 časova, a nakon toga ući u minimum procesa rada kako bi se što duže održavale propisane temperature u prostorijama korisnika. Smanjen režim isporuke toplotne energije se odnosi samo na grejna područja koja se snabdevaju toplotnom energijom sa toplotnih izvora Krivi vir, Jug, Majakovski, Somborska i Ratko Jović”, navodi se u saopštenju niške Toplane.

Izmenjen režim isporuke toplotne energije neće se odnositi na toplotne izvore koji kao energent koriste mazut i lako lož ulje.

“Ukoliko se navedeni radovi završe i pre predviđenog roka, JKP „Gradska toplana“ Niš će ući u redovan režim rada odmah nakon normalizacije isporuke prirodnog gasa od strane distributera”, poručuju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com