Politika

SLOBODNA ZONA: Opozicija ispred Kalče ponovo razgovarala sa Nišlijama

Predstavnici opozicionih stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom razgovarali su i ove subote sa građanima Niša. Održana je i tribina na kojoj su govorili narodni poslanici Demokratske stranke Goran Ćirić i Dejan Nikolić. Peta Niška zona slobode održana je ispred TC Kalča.

“Zahvaljujući Demokratskoj stranci, Savezu za Srbiju, kao i ostalim opozicionim organizacijama koje su potpisale Sporazuma sa narodom, sloboda se preko slobodnih zona ponovo vraća i širi po celoj Srbiji, sve do narednih izbora kada ćemo svi zajedno oterati ovu vlast u političku istoriju“, rečeno je na tribini.

Foto: Savez za Srbiju Niš

Ističu da su na „Slobodnoj zoni“ govorili oni, koji su kao predstavnici Demokratske stranke otvorili Srbiji vrata Evropske unije, vrata ka evropskim vrednostima, poput vladavine prava, slobodnih medija, fer i poštenih izbora. Nažalost, poslednjih 7 godina mi se sve više udaljavamo i od EU i od evropskih vrednosti, dok se vlast samo deklarativno zalaže za ulazak u EU.

„Srbija je postala taoc jedne loše politike i samovolje jednog čoveka. To je ono što želimo da zaustavimo. Želimo da Narodnoj skupštini i Skupštini Grada Niša vratimo principe zakonitosti i demokratije“, ističu demokrate.

Goran Ćirić, DS

Najavljuju da će uskoro početi sa organizovanjem “Otvorene Skupštine Grada Niša”, gde će građanima Niša predstaviti politiku i ciljeve.

„To je ujedno i prilika da čujemo od građana koji su to najveći problemi i prioriteti u gradu. Sve ono što čujemo od građana, da je važno i prioritetno za grad biće deo politike koju će opozicija zastupati na predstojećim izborima, sa ciljem da smeni ovu nesposobnu vlast. Naravno, izbora neće biti ukoliko oni ne budu fer i pošteni“, čulo se na tribini.

Dejan Nikolić, DS

Podsetili su građane Niša da je aerodrom poklonjen državi. Kažu da uskoro počinje rekonstrukcija Trga Kralja Milana i bespotrebna zamena ploča na Trgu Kralja Milana i dodaju da je taj novac trebalo da bude iskorišćen za izgradnju 3 nova vrtića ili 2 škole, jer za 7 godina nisu uradili ništa, ni jedan novi vrtić, niti jednu jedinu školu.

Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS u Nišu

Ćute na pojavu fašizma u našem gradu, a ćutanje znači odobravanje. Demokratska stranka je uvek bila protiv fašizma i onih koji ga podržavaju. Fašizam nikome nije doneo dobro, protiv njega su milioni ljudi ustali, borili se i pobedili ga. Tako će i ovoga puta biti. Fašizmu nema mesta u našem gradu. Niš je uvek bio i biće slobodarski i miroljubiv grad. Zato pozivam sve građane da nam se pridruže i da zajedno što pre promenimo ovu lošu i bahatu vlast”, izjavio je Miodrag Stanković predsednik GrO DS Niš i jedan od lidera SZS-Niš.

Foto: Savez za Srbiju Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com