Politika

SLOBODA PRAVDA: Nadležni da preduzmu mere zaštite od poplava koje se mogu desti u narednim danima

Stranka Sloboda pravda pozvala je nadležne u Gradu Nišu, predstavnike Kriznog Štaba, da preduzmu sve potrebne mere zaštite od poplava koje se mogu desti narednim danima kao posledica povećanja vodostaja na reci Nišavi.

 

“Izveštaji Republičkog hidrometeorološkog zavoda jasno ukazuju na potencijalnu opasnost. Stoga apelujemo na nadležne da urade sve što je u njihovoj nadležnosti, da alarmiraju i nadležne republičke organe, kako ne bi došlo do izlivanja Nišave ili kako bi se potencijalna šteta bar minimizirala”, kazao je Miloš Pešić, predsednik IO GrO SSP Niš.

Dodaje da je potrebno proveriti odvode kanala, da li su očišćeni ili zatrpani đubretom, proveriti stanje nasipa, naročito odbrambenih, proveriti spremnost službi za reagovanje u ovakvim situacijama.

“Ukazujemo da su štete proteklih godina izazvane izlivanjem Nišave bile velike, a da do danas ne znamo njihov finansijski obim i do kog stepena je šteta sanirana, kako je šteta nadoknađena stanovnicima iz ugroženih područja. Kao odgovorna stranka, odgovornih građana, ukazujemo na potencijalni problem i dajemo predlog rešenja, jer štetu plaćaju svi građani”, rekao je on.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Bravo, lepo receno Gospodine Milose. Meni nisava poplavila njivu prosle godine 8 ara. Jedino ribnjak mogu da otvorim sad, a ribu jedem samo na svetog Nikolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com