Društvo

Slike – strast kao nektar života

Bojan Ilić rodjeni Piroćanac, ali dugo godina i Nišlija sada putnik u izazove, u zabeleženu lepotu koju slika svojim fotoaparatom i kamerom.

Foto: Bojan Ilić

Zadnjih nekoliko godina, žitelj Šenžena u dalekoj Kini, ali i putnik, avanturista i svedok vremena. Njegova strast, fotografija, je kao nektar života. Uvek pronadje novi sjaj lepog i prihvati šetnju stazama nezaborava, da bi došao do snimljene lepote koja ostaje. Tako se izrode nova jutra i iskrene želje za novim doživljajem. Za njega je svaka slika svetkovina i ne da zaboravu da mu otme utisak.

Foto: Bojan Ilić

“Kina je čudo, ako bih je opisao jednom rečju. Daleki continent, koji polako prestaje da bude misterija i prelazi u sastavni deo mog života. Kina je zemlja puna kontrasta, moderne arhitekture i tradicionalnih simbola, bogatih i siromašnih, buke i tišine. Ono što je bitno za ovu priču je to da je ja gotovo svakodnevno fotografišem i mogu slobodno reći sa uživanjem.”

Foto: Bojan Ilić

Maštamo kao da ne možemo drugačije. U snovima Bali, Tajland, Makao, Hong Kong, a tvoja mašta se ostvaruje u tvojim fotografijama kao doživljena.

“Oduvek sam želeo da posetim zemlje Jugoistočne Azije, da upoznam tu autentičnu lepotu, narod, kulturu, hranu i upijem Azijsko Sunce. Nešto što je za mene predstavljalo egzotiku, koju sam viđao samo na ekranu. U avanturu po Aziji nisam ušao sam. Sada je kamera u mojim rukama, ovaj put ja pravim fotografije i ja sam prozor u svet. Kroz taj vizuelni pravougaonik, kombinujem ljude, prirodu, boje i sve ono zbog čega volim da se osećam kreativno. Sa mnom je i moja devojka Jelena, koja je osim odličnog društva i odličan organizator.”

Foto: Bojan Ilić

Ne usrećuje čovek samo sebe, jer sreća je samo ako podeliš snimljeni trenutak sa nekim. Preko 2000 fotografija kao stvarnost i lepota doživljenog.

“Tako je, nastvaljamo da živimo u Kini i da grabimo svaku priliku što se putovanja tiče. Moje slike su i biće još uvek tople. Možda sledeća destinacija budu Filipini. Lepota Filipina je spektakularna.”

Foto: Bojan Ilić

Uvek pronadje novi sjaj lepog da bi došao do snimljene lepote koja ostaje. Tako se izrode nova jutra i iskrene želje za novim doživljajem. Za njega je svaka slika svetkovina. Ta lepota ne prolazi i sta je budućnost tih fotografija.

“Ja sam entuzijazista, što bi se reklo i fotografijom se bavim iz ljubavi. Moj rad je nekakav pločnik uspomena, gde ja uvek mogu da se vratim unazad kroz vreme. Radovao bih se ukoliko moj rad prevazidje te okvire i postane nešto više od toga. Ukoliko organizujem izložbu sledeće godine, bićete obaveni gost. A u medjuvremenu, svako koga zanimaju moje fotografije, mogu ih videti na Instagram profilu: bucksshotz.”

Foto: Bojan Ilić

Mesec svoju menu polako gasi i odnosi osećaj lepote negde u daljinu. I to je njegov put. A put Bojana i Jelene iscrtan je novim trasam, okićenim ovozemljaskom milinom koje oko vidi. Izazov su nova osećanja doživljenog. O svemu tome, kao zapisi, slike najbolje govore.

Foto: Bojan Ilić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com