Društvo

Slike dečaka Dušana lede krv i slamaju srce: Bio je zdravo dete, danas ni ne govori, majka ga ostavila kad je bio mali

Dušan je rođen 2008. godine u Nišu kao sasvim zdravo dete. Uživao je u igri i odrastanju sve do svoje 10. godine kada se zbog bola u glavi onesvestio. Hitno je transportovan za Niš u bolnicu gde je urađena detaljna dijagnostika.  Dušan je dobio zastrašujuću dijagnozu, tumor na malom mozgu. Upućuje se u Klinički centar Srbije na operaciju.

Stanje mu se pogoršalo i ponovo je operisan. Bio je bio na zračenju kičme. Usledio je još jedan operativni zahvat. Dušanu je rađena drenaža i ugradnja VP šanta u glavi.
Lečen je na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu i u jako je lošem stanju. Ugrađena mu je kanila i gastrostoma. Nakon serije epileptičkih napada, prestao je da komunicira.
Dušan živi samo sa tatom koji o njemu brine u jako lošim uslovima. Dušanova bolest zahteva posebne uslove za život koje nažalost njegov otac Tomislav ne može da pruži Dušanu jer su za sve ovo vreme iscrpeli sve svoje resurse.
Sredstva su mu potrebna za lečenje, rehabilitacije, specijalističke preglede, dijagnostiku, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, kao i za putne troškove i smeštaj.
Dušan je na posebnoj ishrani i njegovo stanje zahteva negu tokom celog dana.
Sve mogućnosti za izlečenje u Srbiji samohrani otac Tomislav je iscrpeo, mesečno troše i do 300.000 dinara za lekove, suplemente, medikamente i ostale preparate koji održavaju Dušana u život.
Otac Tomislav izrađuje ikone i ostale predmete od drva, ali nema dovoljno vremena jer je Dušan u potpunosti zavistan od tuđe nege i otac je pored njega tokom celog dana i noći…
Dušanu možemo da pomognemo na sledeće načine i kroz Fondaciju Pokreni život:  

Slanjem SMS poruke 82 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001529525-59  

Uplatom na devizni račun: 160-6000001533412-38

IBAN: RS35160600000153341238  

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: Edonacija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com