DruštvoHronika

SLIKA KOJA JE POGODILA NIŠLIJE: I posle stravične nesreće podignuta rampa dok voz prolazi

U našoj zemlji postoji 2.136 pružnih prelaza od kojih je 22,5 odsto odnosno 477 obezbedjeno rampom. Na teritoriji grada Niša postoji 19 putnih prelaza, a od tog broja rampe su postavljene na 16 putnih prelaza, podaci su Železnica Srbije.

“Na 14 putnih prelaza postoji savremena signalno-sigurnosna oprema, a dva putna prelaza su sa mehaničkim rampama kojima rukuju železničari. Tri putna prelaza obezbeđena su vertikalnom signalizacijom, odnosno znakom “stop” i “Andrejinim krstom”, rekao je Nenad Stanisavljević portparol JP “Infrasturktura železnice Srbije”.
Gradjani Niša

Podignuta rampa kod OTC-a

Na stotine Nišlija putem društvenih mreža apeluje na “Železnice Srbije” da se na pružnim prelazima postave nove rampe ili vrate železničari, koji su kao nekada rukovali rampama, a da se to isto učini i na pružnim prelazima na kojima rampe ne postoje.

Pružni prelaz u Donjem Matejevcu

“So na ranu” dodale su fotografije koje se šire društvenim mrežama, a na kojima je uslikan voz koji je sinoć prošao prugom dok je rampa u Šumadijskoj ulici, u širem centru Niša, ostala podignuta.

Građani takođe dele fotografije koje su ranije nastale, a na kojima se vide pružni prelazi u gradu kojima vozovi prolaze dok su rampe podignute.

Da podsetimo u tragičnoj saobraćajnoj nesreći poginulo je pet osoba, a 27 je povređeno.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com