IZBORI 2022Politika

Slaviša Dinić na čelu kampanje koalicije MORAMO u Nišu

Nekadašnji predsednik Gradske opštine Pantelej, Slaviša Dinić, prvi je čovek stranke “Zajedno za Srbiju” u Nišu, a on će u gradu na Nišavi voditi i kampanju za koaliciju MORAMO na predstojećim aprilskim izborima.

Posle lokalnih izbora 2008. godine, Dinić je ispred Demokratske stranke, izabran za predsednika opštine Pantelej i na toj funkciji ostao je do 2012. godine, kada je formirana vlast Srpske napredne stranke.

Demokratsku stranku je napustio 2013. godine i formirao udruženje građana “Koalicija za Niš”, koje postoji i danas. Udruženje se 2015. godine pridružilo Borku Stefanoviću i na izborima nastupilo kao “Levica Srbije”, gde je u GO Pantelej Dinić bio nosilac liste “Levice” u Panteleju i dobio dva odbornička mesta u toj opštini.

“Raduje me da će kampanja koalicije MORAMO u četvrtak 3. februara krenuti baš iz Niša, kada će nas posetiti evropska partija “Zelenih” koja nam na taj način daje podršku”, najavio je Dinić.

Dinić dodaje da će kampanja koju će u naredna dva meseca voditi ova koalicija biti “pozitivna”.

“Udruženja građana koja su formirala ovu koaliciju su “Srbija u malom”, iz svih gradova, poznajemo se dugo i znamo ko šta radi u svojim sredinama. Jasno i glasno ćemo reći da se borimo za dostojanstven život čoveka i za vodu, vazduh, obrazovanje, besplatno lečenje, to je suština”, dodao je.

Po Dinićevim rečima ono što će MORAMO uraditi posle 3. aprila je “mnogo toga”, a pre svega, rešavanje problema nestručnih i partijski zaposlenih kadrova.

“Treba da se obezbede uslovi da deca posle školovanja ne napuštaju našu zemlju, da dišu zdrav vazduh i da imaju život dostojan čoveka”, zaključio je Dinić.

U fokusu ove koalicije neće biti samo ekološki već i “sistemski” problemi, samim tim što je koalicija profilisana kao “zeleno-levi” blok.

Koalicija MORAMO sastavljana je od oko 60 pokreta i udruženja građana širom Srbije, a osnovali su je “Zajedno za Srbiju” i građanska platforma “Akcija” Nebojše Zelenovića, “Ekološki ustanak” Aleksandra Jovanovića Ćute i “Ne davimo Beograd” .

Koalicija MORAMO predstaviće svoj program u četvrtak, 3. februara u 18 sati u niškom hotelu “Tami rezidens”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Prelecati na svim pozicija, udavise Nis.
    Do juce bio jak ko Stena u DS a sada ispustena mustikla.. U prevodu daj da se ogrebem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com