Društvo

Skupština opštine Crveni Krst ponovo će raspravljati o smradu iz kolektora

Skupština opštine Crveni Krst ponovo će, na zahtev opozicije zasedati i raspravljati o smradu koji se širi duž korita reke Nišave prema Medoševcu, Popovcu i Trupalu.

Na dnevnom redu skupštine zakazane za 25. septembra naći će se formiranje anketne komisije koja će izaći na teren i utvrditi činjenično stanje, pisani izveštaj JKP “Naisus” o stanju kanalizacione mreže u Popovcu i pisani izveštaj nadležnih inspekcija (Komunalne inspekcije, Inspekcije za zaštitu životne sredine, Komunalne milicije, Građevinske inspekcije, Instituta za javno zdravlje i Zdravstvene inspekcije).

U obrazloženju dostavljenom opštini Crveni Krst i predsedniku Skupštine te opštine Draganu Stankoviću odbornici opozicije ističu da problem smrada i dalje nije rešen, niti je počelo njegovo rešavanje.

“Na drugoj sednici Skupštine opštine Crveni Krst, održanoj 9. septembra doneta je odluka da se odabranci predstavnici sa liste vladajuće većine i odabrani predstavnici opozicionih lista pojave u 17 časova u selu Popovac, radi utvrđiavanja činjeničnog stanja i rešavanja egzistencijalnih pitanja meštana sa područja Popovca, Medoševac i Trupale, zbog čega je i bila sazvana druga sednica skupštine. Niko od predstavnika vlasti nije došao, niti su se javili zbog čega neće doći na dogovoreni sastanak. Odbornici opozicije bili su na licu mesta do 18.10 časova“, rečeno je u obrazloženju koje je potpisalo sedam odbornika opozcije.

Oni su kazali da meštani Medoševca, Popovca i Trupala izražavaju sumnju da je jedan od razloga nepodnošljivog smrada oštećenje kolektora u dužini od 400 do 500 metara.

„Prilikom izvođenja radova na fabrici otpadnih voda došlo je do oštećenja kolektora pre oko osam meseci i od tada je kolektor potpuno zapušen. Meštani traže da se kolektor osposobi, kako bi se kanalizacija preusmerila u reku Nišavu dalje od naselja da se ne bi osećao smrad, a potom nakon izgradnje fabrike otpadnih voda u samu fabriku“, rečeno je u obrazloženju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com