Društvo

Skupština izglasala; vrtić poskupljuje za 20 odsto

Roditelji čija deca borave u vrtićima pri Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ od sada će morati da izdvajaju oko hiljadu dinara više po detetu, jer je na sednici Skupštine za poskupljenje ekonomske cene vrtića za oko 20 odsto glasalo čak 28 odbornika , dok je njih šest bilo protiv.

Puna cena boravka dece u vrtićima iznosi 20.140 dinara. Od toga, 80 odsto se plaća iz budžeta, a 20 odsto izmiruju roditelji. Boravak dece sada košta oko 4.000 dinara, dok se za predškolce ova usluga plaća 6.000 dinara.

Radmila Popović iz pokreta „Dosta je bilo“ je rekla da poskupljenje isključivo ide u korist većini, a time se pokriva loše poslovanje Dečje ustanove „Pčelica“.

„To je zato što smo saznali da „Pčelica“ duguje dobavljačima oko 50 miliona dinara. Uprkos, tome dugo je „Pčelica“ uzimala dodatna sredstva od roditelja i nikada nije objašnjeno gde je taj novac utrošen“, rekla je Popovićeva.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je naveo da Niš ima najniže cene vrtića i da u Aleksincu ta usluga košta 25.000 dinara.

Svuda je subvencionisanje 80 odsto od lokalne samouprave, a mi plaćamo 3,5 milijarde obaveza iz prethodnog perioda. Ovo je minimalni iznos koji smo mogli da formiramo“, rekao je Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com