Politika

Skupština grada Niša zaseda sutra dva puta

Skupština grada Niša održaće sutra dve sednice, 27. sednicu koja je prvobitno bila zakazana za 31. avgust, a u nastavku biće održana 28. sednica, najavljeno je iz stručne službe niške skupštine.

Na dnevnom redu 27. sednice naći će se osam tačaka dnevnog reda, a medju njima i predlog za za izmenu Statuta grada Niša.

Predlog za izmenu Statuta usvojilo je Veće grada Niša, a izmene podrazumevaju uskladjivanje tog dokumenta sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i davanje većih ovlašćenja Gradskom veću i davanje većih prava gradjanima u donošenju odluka koje se tiču svih žitelja Niša.

Na dnevnom redu 27. sednice naći će se i predlog strategije bezbednosti saobraćaja na putevima u Nišu i lokalni akcioni plan za unapredjenje položaja izbeglih i interno raseljenih lica.

Na dnevnom redu 28. sednice, kako je najavljeno iz stručne službe, naći će se deset tačaka medju kojima i predlog odluke o izboru novog člana Gradskog veća i predlog za imenovanje direktora JKP “Mediana” i direktora vodovoda.

Odbornici niške Skupštine takodje će se izjašnjavati o imenovanju v.d. direktora JP “Ništstan”, Direkcije za javni prevoz grada i “Gorice” .

Da podsetimo, 27. sednica Skupštine grada Niša nije održana 31. avgusta jer nije bila završena javna nabavka za obezbedjivanje televizijskog prenosa skupštinskih zasedanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com