EkonomijaPolitika

Skupština grada Niša odobrila kupovinu zgrade od „Monicoma“

Skupština grada Niša dala je „zeleno svetlo“  da iz gradske kase bude kupljena poslovna zgradu u Ulici Milojka Lešjanina 39, kako bi u taj objekat bio preseljen deo gradske uprave, Narodnog muzeja i Galerije savremene likovne umetnosti, kao i gradska preduzeća koja sada rade u zakupljenim prostorijama.

Sekretarijat za imovinske poslove ranije ove godine postigao je dogovor sa firmom “Monicom“ da zgrada bude kupljena za 1,9 miliona evra, ali je bilo potrebno da saglasnost daju i Gradsko veće i Skupština grada.

U vlasništo grada preći će  površine 2.100 kvadrata u četiri nivoa, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u centru Niša, na raskrsnici kod Ureda.

Odluka o kupovini zgrade doneta je jer su proračuni pokazali da se više isplati da se pribavi nepokretnost nego da javna preduzeća i nadalje plaćaju zakup poslovnog prostora.

Galerija savremene likovne umetnosti ostala je  bez poslovnog prostora u centru grada pošto je objekat vraćen ranijim vlasnicima, a novi prostor potreban je i Narodnom muzeju zbog toga što će u postupku restitucije biti vraćen potomcima nekadašnjih vlasnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com