Politika

Odbornici GO Crveni krst usvojili budžet za narednu godinu

Odbornici Skupštine Gradske opštine Crveni krst usvojili su danas budžet za 2023. godinu, a prema rečima predsednika ove opštine prof. dr Miroslava Milutinovića on je isti kao i ove godine.

 

“Smanjili smo oko tri miliona dinara budžeta koji se odnosi na skupštinu i oko četiri miliona za socijalna davanja. Kada su socijalna davanja u pitanju napravili smo konstrukciju finansiranja, pošto imamo oko 300 porodica sa troje ili više dece i oni će dobiti finansijsku pomoć, ali i 200 porodica samohranih roditelja, koje će takođe biti sagledane. Povećan je deo koji se odnosi na atarske puteve i sada ćemo za izgradnju nekategorisanih puteva imati oko 6 miliona dinara. Veći je i iznos za sport i Kancelariju za mlade i on iznosi 1.2 miliona dinara”, kazao je Milutinović.

Foto: N.P.

Predsednik opštine je rekao da je zadovoljan ovogodišnjom realizacijom budžeta na teritoriji Crvenog krsta, pre svega izgradnjom komunalne infrastrukture.

“Svi naši prioriteti su urađeni, napravili smo i nove za narednu godinu i posebno nam je zadovoljstvo da budžet Grada nikada nije više sredstava izdvojio kao što je to uradio za 2023.”, istakao je Milutinović.

Foto: N.P.

Na inicijativu građana realizovano je više projekata u GO Crveni krst. Oni se uglavnom odnose na komunalnu infrastrukturu. I Leskovik će zahvaljujući karavanu gradonačelnice dobiti novu školu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com