DruštvoEkonomija

Skuplja prodaja robe na vašarima u Nišu, jeftinija prodaja kreča i ogreva

Prodavci ogrevnog drveta i kreča ubuduće će JKP „Tržnica“ plaćati manju naknadu za prodaju svoje robe na pijacama u Nišu, ali će biti viša naknada za postavljanje tezgi na vašarima koji se održavaju na gradskom području.

Odluku o korekciji cena usvojilo je na poslednjoj sednici Gradsko veće na predlog rukovodstva „Tržnice“.

Direktor „Tržnice“ Goran Đorđević rekao je da će naknada za postavljanje tezgi na vašarima umesto 1.088 dinara za jedan dan biti ubuduće 1.250 dinara, dok će zakup za dva dana poskupeti sa 1.583 dinara na 2.083.

„Prilikom donošenja odluke o povećanju visine naknade za prodaju na vašarima rukovodili smo se time što su ce naknade u drugim gradovima znatno veće. U Obrenovcu je dnevna naknada 4.000 dinara, u Sokobanji 1.340 dinara, a Kruševcu i Čačku 1.200 dinara“, izjavio je Djordjević.

On je rekao da će prodavci ogrevnog drveta i kreča čiji vozila za prevoz imaju težinu manju od tri tone ulazak na pijačni prostor plaćati ubuduće 250 dinara umesto 553 dinara, za ulazak vozilima preko 3,5 tona ulazak je bio 1.007 dinara a biće 500 dinara, dok će za kamione sa prikolicom i šlepere cena biti smanjena sa 2.215 na 1.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com