Društvo

Skup oldtajmera: Da mladi vide šta se vozilo, a stari podsete šta su vozili

Ljubitalji starih automobila mogli su danas da pogledaju na Čegru i na platou kod Gradske kuće oko 60 vremešnih četvorotočkaša i desetak motocikala.

Popularne „bube“ učestvovale su u revijalnoj vožnji gradom i izložene u okviru Trećeg niškog oldtajmer skupa.

“Oldtajmer kluba” iz Niša okupio je vlasnike oldtajmera sa područja naše zemlje, ali i iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore kako bi proslavio svoj drugi rođendan.

Zamenik predsednika tog kluba Goran Šparavalo je kazao da je izložba oldtajmera organizovana „da bi mladi videli šta se nekada vozilo, a stari podsetili šta su nekada vozili“.

„Sva ova vozila ovde su dosta nesvakidašnja, a najmlađe je proizvedeno 1983. godine. Tu je džip „Vilis“ koji je vozila američka vojska i koji je u izvanrednom stanju. Taj džip može izuzetno retko da se vidi, pogotovo da se vozi ulicama, da se ne šlepa. Tu je „jawa“ sa prikolicom, koja se takođe retko viđa“, izjavio je Šparavalo.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je pravilo da se oldtajmerom smatra vozilo starije od 30 godina, ali na izložbi su uglavnom starija vozila, nema „golfova dvojki“ i još nekih drugih automobila koji se kod nas još voze.

„Stari automobil može kod nas da se kupi i za 500 evra, međutim, samo sređivanje ide dosta teško, a nakon toga vozilo može da košra par desetina hiljada evra. Mi ovde imamo primerke od preko 20.000 evra. Svi vlasnici gaje veliku ljubav prema tim vozilima, novac ne igra neku ulogu“, istakao je Šparavalo.

On je podsetio da su prva dva niška oldtajmer skupa organizovana u Tvrđavi, a treći na Čegru zbog značaja tog mesta za našu istoriju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com