Društvo

Skulptura Ljubiše Samardžića u Niškoj Banji biće otkrivena za vikend

Skulptura Ljubiše Samardžića biće deo centralnog šetališta u Niškoj Banji, u subotu 7. maja u 13 sati najavljeno je svečano otkivanje.

Proslavljeni srpski glumac i reditelj Ljubiša Samardžić Smoki rođen je 1936. u Skoplju u rudarskoj porodici koja je radila u rudniku uglja – Jelašnica kod Niške Banje. Umro je u Beogradu, 2017. godine u 81. godini. On je jedna od najistaknutijih ličnosti koje su potekle iz opštine Niška Banja.

“Gradska opština Niška Banja i Lokalna akciona grupa Katena Mundi će, u subotu 7. maja u 13 sati, na Trgu Ljubiše Samardžića svečano otkriti skulpturu glumca i meštanina Niške Banje”, objavljeno je na Facebook prifilu ove lokalne akcione grupe.

 

Krajem marta ove godine postavljanje skulpture u Niškoj Banji, najavio je predsednik ove opštine, Dušan Živković, koji je je dodao da pored pomoći za postavljanje skulpture ova opština je od Grada Niša dobila i 130 kvadrata dečijeg mobilijara koji će krasiti centralno šetalište. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com