Društvo

Skopski AERODROM i niška PALILULA pobratimljene opštine

Gradonačelnici opštine Aerodrom i gradske opštine Palilula iz Niša Zlatko Marin i Bratislav Vučković, na 16. rođendan Aerodroma, potpisali su Povelju o međusobnom prijateljstvu dve opštine u prisustvu gradonačelnice Niša, Dragane Sotirovski, koja je predvodila srpsku delegaciju.

„Veoma sam zadovoljan što mogu da kažem da smo danas formalizovali saradnju koju smo nedavno započeli sa našom prijateljskom opštinom Palilula. Na taj način otvorili smo nove mogućnosti za razvoj evropskog puta“, rekao je gradonačelnik Marin.

Foto: D.V.

Bratimljenje je pozdravio i njegov kolega sa Palilule, predsednik niške opštine Vučković.

„Prve komšije treba da sarađuju, posebno na polju rešavanja ekoloških problema, radi razmene iskustava u radu vlada na postizanju evropske agende i posebno prilikom konkurisanja u evropskim fondovima “, istakao je Vučković

Dvojica gradonačelnika istakli su da je u zajedničkom interesu da se podstakne i individualna svest i dobra volja koja će pomoći u razvoju kulturnih, prijateljskih i ekonomskih veza.

Foto: D.V.

Srpska delegacija, u kojoj su bili predstavnici makedonske manjine, sastala se i sa nekim članovima Srpskog kulturno-informativnog centra „Spona“ iz Skoplja, gde su razgovarali o saradnji kulturnih centara Skoplja i Niša i mogućim budućim projektima. Predloženo je da deca koja u školi uče srpski kao izborni predmet posete vršnjake na Paliluli u Nišu.

Piše: Dragan Vidojković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com