Društvo

Škole u Gabrovcu, Jelašnici, Trupalu i Malči ostaju matične

Osnovne škole „Branko Radičević“ u Gabrovcu, „Đura Jakšić“ u Jelašnici, „Prvi Maj“ u Trupalu, „Jovan Jovanović Zmaj“ u Malči, ostaju matične škole, dok će škola u Kamanici biti pripojena i postati deo škole u Gornjem Matejavcu, a ne škole „Njegoš“, nova je , malo izmenjena, mreža škola, koja je usvojena na Gradskom veću samo sat vremena pre početka Skupštine grada Niša na kojoj će odbornici raspravljati upravo o ovoj temi.

„Nakon usvojenog osnovnog akta nove mreže škola dobili smo nekoliko primedbi koje su se odnosile i bile su značajne za škole u Trupalu, Kamenici, Malči, Jelašnici i Gabrovcu, a pre toga i u Brzom Brodu. Imajući na umu jedan od stavova uredbe koji govori o specifičnostima pojedinih prostora, odnosno škola, udaljenosti od matičnih škola ili od grada, seoskog područja, a najviše onoga što smo dobili kao odgovor na zahtev napih građana koji su, u svakom slučaju najbitniji, doneli smo odluku da uvažimo primedbe koje su iznete i svi zahtevi koji su došli do Gradskog veća danas su prihvaćeni. Na taj način smo usvojili novu mrežu škola, opet kažem, na zadovoljstvo đaka i građana“, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Pogledajte kompletnu izjavu gradonačelnika Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com